Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να κερδίσει

«Η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών μετά από τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους τους από την Κύπρο και την Ιορδανία στο Αμμάν. Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθειά της με σοβαρότητα και μετριοπάθεια ώστε να εξηγήσει τις θέσεις της.

Να συγκληθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Αϊμάν Σαφάντι. «Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου» δήλωσε μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι και τις διευρυμένες που ακολούθησαν, ο Νίκος Δένδιας.

Ερωτηθείς αν μετά την περιοδεία αυτή δίνεται από καλύτερη θέση η προσπάθεια της Αθήνας για να ακυρωθεί το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής και διαμήνυσε: «Η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει». Παρά ταύτα, υπογράμμισε, «εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης