Δερμιτζάκης: «Έτσι ονειρεύομαι τον ΟΦΗ»

Παρουσιάστηκε και επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου ο νέος προπονητής του ΟΦΗ, Παύλος Δερμιτζάκης και μίλησε για τους στόχους έχει για τη νέα του ομάδα αλλά και την πρόθεσή του να δει τον κόσμο στο γήπεδο, όρθιο να χαίρεται για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο προγραμματισμός που έχει σχεδιαστεί αφορά πλάνο χωρίς η ΠΑΕ να έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση, προσθέτοντας ότι ακόμα και έτσι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να εκπληρωθούν οι στόχοι της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ:

«Χαίρομαι που είμαι σε ένα ευλογημένο μέρος. Το Ηράκλειο το αγαπώ ιδιαίτερα και πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής. Τελείωσα εδώ την ποδοσφαιρική μου καριέρα και ξεκίνησα την προπονητική. Είναι τιμή μου που είμαι στον ΟΦΗ όπως θα ήταν σε κάθε προπονητή. Ευχαριστώ τον κ. Μαχλά και τον κ. Πουλινάκη για την τιμή που μου έκαναν. Εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του. Αντικαθιστώ ένα καλό προπονητή και ένα φίλο, τον κ. Πετράκη. Εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνει. Εμείς ξεκινάμε τα σχέδια μας για την επόμενη μέρα με στόχο μέσω της οικονομικής εξυγίανσης να πάμε καλύτερα και βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά. Δηλαδή μια καλή παρουσία της ομάδας μου θα παίζει καλό ποδόσφαιρο που θα ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι και μετά ο κόσμος. Με επιμονή και υπομονή θα διαμορφώσουμε το ρόστερ. Έχω μια εικόνα αλλά σίγουρα θα συζητήσω με ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Θα μιλήσω με τον κ. Πετράκη και τον κ. Μαχλά. Έχει προγραμματιστεί σήμερα και ένα φιλικό με την Κ20 για αυτό το λόγο. Θα δώσουμε βάση στα τμήματα υποδομής γιατί είναι το μέλλον. Για τις μεταγραφές θα οριστεί μια επιτροπή. Θα είναι σίγουρα ο Νίκος Μαχλάς που έχει γνώση. Θα γίνουν μεταγραφές ποιότητας και όχι ποσότητας. Ξεκινάμε τον προγραμματισμό μας με βάση το ότι η ομάδα δεν παίρνει αδειοδότηση. Υπάρχουν 4 ανανεώσεις και 4 μεταγραφές. Θεωρώ πως η ομάδα δεν θέλει κάτι παραπάνω. Αν η ομάδα πάρει αδειοδότηση τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα δουλέψω με ένα ρόστερ 25-26 παικτών. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου, με βάση δηλαδή του πότε θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα. Υπάρχει μια σκέψη η ομάδα να πάει στο εξωτερικό. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί γιατί ο ΟΦΗ είναι ομάδα όλων, να πετύχουμε τους στόχους που είναι και η υγεία του σωματείου».

 

Για το τεχνικό τιμ που θα στελεχώσει την ομάδα:

«Οι συνεργάτες θα είναι ο άμεσος συνεργάτης ο κ. Νταουσιάνης. Συνεργάτης υψηλού επίπεδου με δίπλωμα UEFA pro. Γυμναστής παρότι υπάρχει ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε θα είναι ο Τάσος Σιδερίδης. Έχω πάρει πληροφορίες και για τα παιδιά που δούλευαν στην ομάδα και κάποια από αυτά θα μείνουν. Σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του ΟΦΗ το προπονητικό τιμ πρέπει να είναι πλούσιο. Μιλάω για τον Σάκη Παγωμένο και τον κ. Ρούση που μάλλον θα συνεχίσουν στην ομάδα. Ο προπονητής είναι ο πιο ευάλωτος. Όταν υπάρχει συνεργασία και μιλάς την ίδια γλώσσα με αυτούς που συνεργάζεσαι πιστεύω αυτό δεν χαλάει. Εύχομαι η συνεργασία μου με τον ΟΦΗ να κρατήσει χρόνια. Είναι σημαντικό αυτό. Μέσα από τον χρόνο φαίνεται η δουλειά του προπονητή».

 

Για τους λόγους που τον έκαναν να πει το ναι στον ΟΦΗ:

«Πιστεύω πως ο ΟΦΗ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε ώστε όλοι να είμαστε περήφανοι στο άμεσο μέλλον. Σημαντικό για να πω το ναι ήταν η επιμονή προς το πρόσωπο μου και η εκτίμηση που έδειξε ο κόσμος. Είναι σημαντικό για τον καθένα αυτό».

 

Για τις πρώτες του σκέψεις με την στελέχωση του ρόστερ:

«Πρώτα θα γίνουν αποδεσμεύσεις-ανανεώσεις και μετά θα πάμε για μεταγραφές. Για το κέντρο υπάρχει μια σκέψη για την Ολλανδία. Αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση να βγει πιο οικονομικό από την Ελλάδα. Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες για να γίνει κάτι τέτοιο».

 

Για τις ακαδημίες της ομάδας:

«Θα ασχοληθώ όπως και ασχολούμαι με την Κ 20. Θα υπάρχει μια συνεργασία με όλους τους προπονητές ώστε να ενημερώνομαι με τις εξελίξεις, Από εκεί θα χτίσουμε τους επαγγελματίες παίκτες για την επόμενη μέρα. Ότι θερίσεις θα σπείρες και θέλω να υπάρχει καλή δουλειά και συνεργασία σε αυτό το κομμάτι. Θα είμαστε σε επαφή αλλά είμαι της άποψης πως ο προπονητής με την τεχνογνωσία του περνάει κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχει και ένα τμήμα σκάουτινγκ που θα κοιτάει όλους τους νέους παίκτες που έχουν προοπτική».

 

Για την φιλοσοφία του σαν προπονητής:

«Θα κοιτάξουμε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Τόσες πιθανότητες έχεις για γκολ. Φιλοσοφία μου είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που ο κόσμος θα χαίρεται να βλέπει. Όπως είναι ο ΟΦΗ και το γήπεδο, πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να έχεις τον κόσμο όρθιο. Και φυσικά όχι για να διαμαρτύρεται αλλά για να χαίρεται. Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το δημιουργήσεις. Γι’αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεχτικοί ώστε να βρούμε τους παίκτες με τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Θέλω μια ομάδα με πάθος και διάθεση που θα βγάζει στοιχεία ώστε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για την επίτευξη του στόχου μας».  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα