ΔΕΣΦΑ: Θα μιλάει… κουβετιανά για τα επόμενα 5 χρόνια

Ανέλαβε την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ, KIPIC

Την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ, KIPIC, ανέλαβε ο ΔΕΣΦΑ. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνων και ανατέθηκε στον ΔΕΣΦΑ, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας φάσης του σχετικού διαγωνισμού, αυτής των τεχνικών αξιολογήσεων και των συζητήσεων επί του συμβολαίου.

Η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ΔΕΣΦΑ και των μετόχων του Snam and Enagás, που θα παρέχουν από κοινού τις υπηρεσίες τους, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάληψη του έργου.

Η εμπειρία που έχει αποκομίσει ο ΔΕΣΦΑ από τη διαχείριση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς, αλλά και του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, είχε επίσης καταλυτική συμβολή στην ανάληψη του έργου.

Ο τερματικός σταθμός LNGI (Liquefied Natural Gas Import) αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG παγκοσμίως, με 8 δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, κάθε μία εκ των οποίων έχει χωρητικότητα225.000 m3. Σύμφωνα με την κουβετιανή KIPIC, σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετήσει τους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και να καλύψει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της χώρας για “καθαρότερο” καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο αυτό αποτελεί άλλη μία δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ η οποία καθιστά την Ελλάδα μια ολοένα και πιο υπολογίσιμη ενεργειακή δύναμη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως είναι και η συμμετοχή της εταιρείας στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, μια επένδυση που μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου για τα Βαλκάνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα