Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ

Στη δέσμευση των προσωπικών και εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, καθώς επίσης και τυχόν τραπεζικών θυρίδων, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν το σχετικό βούλευμα, μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι στο πλαίσιο της έρευνας. Να θυμίσουμε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 -μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο-, η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.

Ωστόσο, μετά το πόρισμα της Ernrst & Young, το οποίο έδειξε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και παχυλούς μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, αφού πλέον το Δ.Σ της ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thetoc.gr, σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πρόσφατα η ΑΕΠΙ με πρόσφατη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και παράλληλα γνωστοποιούσε ότι «παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα