«Δεσμεύομαι για επιθετικές μεταρρυθμίσεις – Θα κάνω την Ελλάδα επενδυτικό ελκυστικό προορισμό»

Μπαράζ επαφών με την επικεφαλής του CDU, Κραμπ- Καρενμπάουερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Κλάους Ρέγκλινγκ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έδωσε το “παρών” στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του Μονάχου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ.  περιέγραψε και το πλαίσιο των προτάσεών του εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία

Κατά τη συνάντησή του με την κα Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα εξής:

«Η ομιλία σας έδειξε ότι έχετε όραμα το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Μερικά από τα ζητήματα που θίξατε, όπως η σύγκλιση και ο έλεγχος των συνόρων, είναι στο επίκεντρο της ατζέντας μας καθώς προχωράμε προς τις εκλογές. Για μας το 2019 θα είναι εκλογική χρονιά, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και η Ασφάλεια, και συγκεκριμένα η προστασία των συνόρων.

Στην Ελλάδα, τα σύνορά μας είναι ταυτόχρονα και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, ιδιαίτερα να προωθήσουμε μια αποτελεσματική ατζέντα για τη ζώνη του Σένγκεν και να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επωμίζεται το βάρος που της αναλογεί στην προστασία των κοινών συνόρων μας. Και η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει σε αυτή τη προσπάθεια στο μέγιστο των δυνατοτήτων της».

Τι δήλωσε η Κραμπ – Καρενμπάουερ 

Από την πλευρά της η κα Κραμπ – Καρενμπάουερ τόνισε:

«Συμφωνώ απόλυτα με την ανάγκη να βρούμε μια κοινή απάντηση στο ζήτημα της ασφάλειας και του μεταναστευτικού.

Η Ελλάδα, μια χώρα που αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης, όπως επίσης ζήτημα αλληλεγγύης είναι και το να στηρίξουμε την Ελλάδα μετά από τα πολύ δύσκολα χρόνια που πέρασε να κάνει τα επόμενα βήματα.

Το επισημάνατε και ο ίδιος, πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να γυρίσουν όσοι έχουν φύγει από τη χώρα. Χρειάζεται μια θαρραλέα μεταρρυθμιστική ατζέντα, κάτι που επιζητούμε και στο Ε.Λ.Κ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει ακόμα με τη Γενική Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., κα Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, κ. Μάρκους Σόντερ και τον επικεφαλής του E.S.M., κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ  αναφέρθηκε στον κίνδυνο του λαϊκισμού, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα περιέγραψε το πλαίσιο των προτάσεών του εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία.

«Δεσμεύομαι πλήρως να κρατήσω την Ελλάδα στο μονοπάτι και να προχωρήσω ένα επιθετικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, που θα κάνει ξανά την Ελλάδα ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, σε μια περίοδο που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον δεν μοιάζει τόσο αρνητικό όσο ήταν, ίσως δυο τρία χρόνια πριν, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια ευχάριστη ιστορία έκπληξης όσον αφορά την ανάπτυξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα μπορούσε να στείλει ένα καθαρό σήμα πως η χώρα είναι έτοιμη να αλλάξει και να ξεκλειδώσει τις πραγματικές αναπτυξιακές δυναμικές της.

Διαβάστε επίσης