Δεύτερη φύση τo ψέμα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Με απίστευτες ανακρίβειες και παντελώς fake επιχειρηματολογία, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο που να ικανοποιεί τον σκληρό κομματικό πυρήνα και να χαϊδεύει τα αυτιά του ριζοσπαστικού ακροατηρίου

Ο Τζέραλντ Έντελμαν (1929-2014), καθηγητής Βιοχημείας και Νευροβιολογίας, τιμήθηκε το 1972 (σε ηλικία 43 χρόνων) με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη της μοριακής δομής των αντισωμάτων. Εν συνεχεία στράφηκε ολοκληρωτικά στην προσπάθεια της κατανόησης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Προς τι αναφορά και η σχέση της με την τρέχουσα πολιτική σκηνή της χώρας μας στο ρεπορτάζ που ακολουθεί…

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Ο Έντελμαν, λοιπόν, μέσα από ερευνητικά προγράμματα, ατέλειωτες ώρες μελέτης και συγγραφή πληθώρα βιβλίων καθιέρωσε τον όρο  «νευρωνικός δαρβινισμός». Με αυτό ο καθηγητής Βιοχημείας και Νευροβιολογίας εξηγεί με όρους εξέλιξης τη διαδικασία μέσω της οποίας επιλέγονται να ζήσουν και να ενισχύσουν τον αριθμό των συνάψεών τους μόνο κάποια από τα 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, τα οποία δημιουργούνται στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης ανάπτυξης του ανθρώπινου εμβρύου. Αναμφίβολα, τα βιβλία και οι μελέτες του Έντελμαν είναι δυσνόητες για έναν απλό άνθρωπο. Όμως ένα βιβλίο του, «Η Δεύτερη Φύση», είναι σαφώς πιο εύκολο να το κατανοήσει ένας μέσος νους. Σε αυτό το βιβλίο ο Έντελμαν καταθέτει το απόσταγμα της σκέψης του σχετικά με τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη θεωρία του νευρωνικού δαρβινισμού. Σε μια σύνθεση Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Ψυχανάλυσης, Εξελικτικής Βιολογίας και Νευροεπιστημών έθεσε τις βάσεις για τη Νευροβιολογική Γνωσιολογία ως θετική επιστήμη.

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά το βιβλίο του Έντελμαν μπορεί να κατανοήσει σε ένα βαθμό την “αρρώστια” που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ψέμα

Όποιος, λοιπόν, διαβάσει και κατανοήσει τα όσα αναφέρει ο Έντελμαν στη «Δεύτερη Φύση» είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να εξηγεί και το πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν ομιλούμε για τη μεγάλη πλειοψηφία των μεσαίων και κατώτερων στελεχών, αλλά για την ηγετική ομάδα, τους προπαγανδιστές και τα περιφερειακά μέλη. Όλοι αυτοί γύρω από την ηγετική ομάδα προσπαθούν ανεπιτυχώς να ξεφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τα σχοινιά του ρινγκ όπου βρίσκεται, δικαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον Έντελμαν. Η δεύτερη φύση των υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα. Λίγο-πολύ το γνωρίζαμε, αλλά όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση ξεφεύγει. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως στο τέλος θα χρειαστούν ειδικά θεραπευτικά κέντρα που θεραπεύουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει να λένε ψέματα ακόμη και στον καθρέφτη τους.

Από πού να ξεκινήσεις

Στο βιβλίο του «Η Δεύτερη Φύση» ο Έντελμαν αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι «η μοναδικότητα του κάθε ατόμου, η δημιουργικότητα, η αισθητική και η ηθική υπερβαίνουν την απλή επιστημονική περιγραφή και αφήνουν έδαφος για μια ευρύτερη ανθρωπιστική αναζήτηση». Σε αυτή την αναζήτηση έχουμε εισέλθει κι εμείς από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, διαβάζοντας στο «Ανοιχτό παράθυρο» το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου υπό τον τίτλο: «Άσχημα νέα για την κυβέρνηση: Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της και ο Τσίπρας “έστησε στον τοίχο” τον Μητσοτάκη: στα ελληνοτουρκικά, την οικονομία, το νοσηρό πολιτικό κλίμα, την Novartis και τον Σαμαρά».

Όποιος άντεξε και διάβασε το πόνημα του κ. Λακόπουλου είναι βέβαιο ότι ξαφνικά ένιωσε τα γένια του να μεγαλώνουν με την ταχύτητα που ατσαλώθηκαν τα γένια του Τομ Χανκς (πρόσφατα παρέλαβε το ελληνικό διαβατήριό του μαζί με τη σύζυγό του Ρίτα Ουίλσον) στην ταινία «Ο ναυαγός» του 2000 σε ένα τροπικό ερημονήσι του νότιου Ειρηνικού ωκεανού. Μία ταινία που έσπασε τα ταμεία, καθήλωσε όλους τους σινεφίλ του πλανήτη, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωταγωνιστή να διεκδικήσει το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Προς Θεού, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Γιώργος Λακόπουλος δεν είναι ψεύτης εκ φύσης, ή εκ πεποιθήσεως. Απλά σκέφτεται τα συμφέροντά του, οπότε από τη στιγμή που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την κριτική, αυτός τη γύρισε τη μανιβέλα. Αποθέωση θέλει ο αρχηγός; Να αποθεωθεί ο κύριος. Οι αυλοκόλακες πιστεύουν ότι τα κάνουν όλα καλά; Να ικανοποιηθούν οι κύριοι. Και γράφοντας το συγκεκριμένο άρθρο, ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος είναι βέβαιο ότι είπε στο τέλος: «Ας βγάλουν οι ίδιοι τα κάστανα από τη φωτιά».

Ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης επιμένει πως είδαμε λάθος εικόνες στη Σύνοδο Κορυφής

Υπάρχουν και χειρότερα

Φυσικά ο κ. Λακόπουλος είναι μία περίπτωση. Απλά όπως λένε και οι παλιοί φίλοι του, «επειδή τα γράφει αυτά, δεν τα πιστεύει κιόλας». Υπάρχουν άλλοι χειρότεροι. Ψεύτες εκ πεποιθήσεως. Όπως για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής πρώην δημοσιογράφος, ο κ. Κώστας Αρβανίτης. Οι άσπονδοι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν ως «η ντροπή της δημοσιογραφίας». Τώρα ο κ. Αρβανίτης είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποφέρει όταν υπάρχουν καλά νέα για την Ελλάδα.

Προφανώς τελευταία το δάκρυ τρέχει κορόμηλο από τα μάτια του. Αμφισβητούσε εάν η Ευρώπη έδινε λεφτά στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, ήρθε η Σύνοδος και τον διέψευσε. Τώρα ξεκίνησε νέο παραμύθι. Ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν με νέο μνημόνιο που θα υπογράψει ο Μητσοτάκης, τον οποίο υποτιμητικά τον αποκαλεί ως «Μωυσή». Φυσικά ο ευρωβουλευτής δεν λαμβάνει υπόψη όχι τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν, της Μέρκελ, του Μακρόν, ακόμη και των «φειδωλών χωρών» της Ευρώπης. Απλά παραφράζουμε το γνωστό λαϊκό άσμα και το αφιερώνουμε στον κ. Αρβανίτη, «είμαι ψεύτης και το κέφι μου θα κάνω». Έτσι αποφάσισε κι έγραψε ένα άρθρο στα φίλια ΜΜΕ για να ικανοποιήσει όλες τις φανατίλες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο άρθρο ο ευρωβουλευτής επιμένει να γράφει για έναν αόρατο πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την ελληνοτουρκική κρίση. Μάλιστα, τον κατηγόρησε ως παρία της Συνόδου, όπου δεν τον «έπαιζε» κανένας. Και απλά οι φωτογραφίες που είδαμε όλες αυτές τις ημέρες από ένα σωρό συναντήσεις με Μέρκελ, Μακρόν, Μισέλ και τις άλλες ισχυρές προσωπικότητες της Ευρώπης ήταν ψεύτικες, εάν πιστέψουμε τον κ. Αρβανίτη. Εκτός εάν κάποιος αλητήριος έκλεψε τα γυαλιά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ως μύωπας δεν μπορούσε να τις δει και αναγκάστηκε να γράψει ανακρίβειες στο άρθρο του. Πάντως αυτό που υποστηρίζουν άσπονδοι φίλοι του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έκλαιγε ένα 24ωρο που απέσυρε το ερευνητικό σκάφος ο Ερντογάν, ελέγχεται ως ανακριβές.

Με τίποτα δεν μπορούν να πιάσουν τον Τζανακόπουλο στην παραγωγή ψεμάτων η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης

Το τερμάτισε ο Τζανακό

Αυτός όμως που δικαίως παίρνει το Όσκαρ στο ποιος θα πει το πιο μεγάλο ψέμα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλάμε ότι δεν λέει απλά ψέματα ο Τζανακό. Είναι ικανός να σου πει ότι πολικές αρκούδες έκαναν κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος. Ελπίζουμε να μην παραμυθιάζει με τέτοια μυθεύματα και την καλή του Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι μετοχές που πούλησε η Μαριάννα Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού κατέληξαν σε εταιρεία που συμμετέχουν ο αδελφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος, ενώ στα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας βρίσκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, αλλά και η Μιράντα Ξαφά.

Η εταιρεία, που σύμφωνα με τον Τζανακόπουλο αγόρασε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου διαψεύδει τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι ουδέποτε κατείχε ή κατέχει μετοχές της Lamda Development: «Σε απάντηση των αναληθών, ανακριβών και προσβλητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που αφορούν τη δήθεν εμπλοκή της εταιρείας μας στην αγορά μετοχών της εταιρείας Lamda Development, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

»Η εταιρεία ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, λειτουργεί δε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπό τις διατάξεις του Ν. 2778/1999 περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας – Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις.

»Η εταιρεία ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Development, ουδέποτε κατείχε, ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

»Το παρόν προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία προσωπικά ούτε κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εταιρείας Lamda Development».

 Μαθήματα από Παπαγγελόπουλο

Απλά να πούμε ότι για το παραμύθι του Τζανακόπουλου χρησιμοποιήθηκαν και τα φίλια ΜΜΕ. Αυτοί τα έγραψαν με εντολή της Κουμουνδούρου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος τα μετέφερε στη Βουλή.

Έτσι αποδεικνύουν ότι έμαθαν καλά το μάθημα που τους έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το πώς να κάνεις ντόρο με παραμύθια της Χαλιμάς. Τι έκανε ο Παπαγγελόπουλος; Όταν εκλέχθηκε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απέστειλε επιστολές με ψευδώνυμο (συνήθως χρησιμοποιούσε το «Έλλην απόστρατος αξιωματικός») στην εφημερίδα «Ελεύθερος» του αείμνηστου Μάστορα. Όταν δημοσιευόταν, έκοβε το απόκομμα κι έδιδε εντολή σε εισαγγελείς για προκαταρκτική. Ταυτόχρονα μοίραζε το αποκλειστικό στον επίσης αείμνηστο Δημήτρη Ρίζο και γινόταν ντόρος κατά της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα