Δεύτερη η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.77μ. στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να μην πήρε για 5η φορά στην καριέρα της το διαμάντι στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη, όμως πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο κλείσιμο της χρονιάς στο άλμα επί κοντώ.

Η 31χρονη πρωταθλήτρια Στεφανίδη κατέλαβε τη 2η θέση στο αγώνισμα με άλμα στα 4.77μ.. Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο ξεπέρασε με την 1η τα 4.47μ,, με τη 2η προσπάθεια τα 4.57μ., ενώ δεν είχε πρόβλημα στα 4.67μ. και στα 4.77μ.

Σε εκείνο το σημείο η Στεφανίδη έμεινε με την Αντζέλικα Σιντόροβα να μονομαχήσουν για το διαμάντι. Η Ρωσίδα πέρασε τα 4.84μ., υποχρεώνοντας την Στεφανίδη, μετά το δικό της αποτυχημένο στο ύψος, να πάει στα 4.91μ., για να ισοφαρίσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, όμως απέτυχε στις δύο εναπομείναντες προσπάθειες.

Η Σιντόροβα ήταν εκπληκτική, συνέχισε με την πρώτη τα 4.91μ. και τα 4.96μ., κάνοντας ατομικό ρεκόρ και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και στη συνέχεια η 30χρονη δοκίμασε στα 5.01μ. και τα ξεπέρασε με την 3η προσπάθεια.

H Σιντόροβα με τα 5.01μ. σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο και το καλύτερο άλμα από τις 28 Αυγούστου 2009. Τότε που η «τσαρίνα των αιθέρων» η Γιέλενα Ισινμπάγεβα στο ίδιο στάδιο πετύχαινε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.06μ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα