Δια χειρός Δραγασάκη: “Πριονίζουν” τον Τσακαλώτο με Χουλιαράκη

Παρά το ότι δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες στην Κουμουνδούρου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επέστρεψε στο παιχνίδι

Εξαφανισμένος είναι από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εδώ και πολύ καιρό ο Γιάννης Δραγασάκης. Ένα από τα ιστορικά στελέχη στον χώρο της αριστεράς και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κ. Δραγασάκης αν και δεν συμφωνεί με πολλές από τις ενέργειες του κ. Τσίπρα για την διεύρυνση του κόμματος έχει αποφασίσει να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά, αλλά και να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Αντίθετα ο κ. Δραγασάκης έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει ένα ευρύ δίκτυο τεχνοκρατών της αριστεράς. Και αυτό διότι και ο ίδιος είχε συνειδητοποιήσει ότι και κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο διάστημα των κρίσιμων μηνών λόγω της πανδημίας το κόμμα έχει επιδείξει έλλειμμα και στην «γέννηση» προτάσεων, αλλά και αντανακλαστικών. Έτσι έχει βάλει μπρος να ετοιμάσει μία αριστερή «ΔιαΝέοσις», μετατρέποντας το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών, όπου ο ίδιος ηγείται. Η ορίτζιναλ ΔιαΝέοσις είναι ένας οργανισμός έρευνας, όπου προτείνει λύσεις στον δημόσιο διάλογο μέσω ερευνών και μελετών, αλλά στην ΣΥΡΙΖΑικη κοινωνία θεωρείται ένας… καπιταλιστικός ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Το ανακοίνωσε

Ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε ένα στίγμα των προθέσεων και των σχεδίων του με την δημόσια διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης, με θέμα «Αναπτυξιακές και δημοσιονομικές προοπτικές και προκλήσεις μετά την πανδημία – Προετοιμάζοντας την επόμενη δεκαετία». Εκεί επανεμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και άσπονδους εχθρούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που έδρευε στην οδό Νίκης.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης, πέραν του ίδιου του Γιάννη Δραγασάκη, ήταν ο Παναγιώτης Κορκολής (Υπεύθυνος Ανάπτυξης ΕΝΑ, πρ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ), ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης (Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή), ο Θεόδωρος Μητράκος (Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν αγάπησαν και πάλι τον Χουλιαράκη στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ή απλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να πριονίσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τελευταία αύξησε το μπόι του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα