Διαφάνεια και ΕΠΟ (ασύμβατες έννοιες)

Μια οφειλόμενη απάντηση της «Α» στον Ιάκωβο Φιλιππούση

Στο προηγούμενο φύλλο της η «Α» είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της για την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να «συνταξιοδοτήσει» από την προεδρία της ΕΠΟ τον Βαγγέλη Γραμμένο και να «χρίσει» πρόεδρο τον Γιάννη Δρόσο, πρόεδρο διά χειρός του τεθνεώτος Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ (ΔΔΕ).

 

 

Επίσης, με εκτενές ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στην προχειρότητα των διαδικασιών της ΕΠΟ για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας που θα είχε την ευθύνη της φύλαξης του ΟΑΚΑ στον σημερινό τελικό του Κυπέλλου.

Για μεν την υπόθεση ολικής επαναφοράς του Γ. Δρόσου η «Α» δημοσιοποίησε μια κρυφή τηλεδιάσκεψη 3-4 ατόμων με τον Ιβάν Σαββίδη, ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με την πληροφόρηση του αρμοδίου συντάκτη, ήταν και ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης.

 

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) ο εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, έλαβε ένα απίστευτο sms από τον συμπαθή κατά τα άλλα Ιάκωβο, με το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη. Ως εδώ, πάμε καλά. Μπορεί να ήταν παρών ή απών, ή η πληροφορία μας να ήταν εσφαλμένη. Ο Ιάκωβος όμως «χόντρυνε» το θέμα. Έκανε λόγο για «στημένη αθλιότητα» που «βρίσκεται μεταξύ του δολίως κατασκευασμένου ψεύδους και της επιστημονικής φαντασίας».

Ακόμη, απέδωσε στον εκδότη της «Α» την ύπαρξη συμφέροντος(!!!) ώστε «να παίζει στο ευρύ παιχνίδι του ποδοσφαίρου». Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «στοχοποίησή του επαγγελματικά» που θέτει «σε κίνδυνο την εργασία, την αξιοπιστία, την καριέρα και κυρίως την οικογενειακή επιβίωσή του».

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος. Απέδωσε το ρεπορτάζ σε σκοπιμότητα, «προκειμένου να εξυπηρετήσετε –πληθυντικός, παρακαλώ– τις δικές σας απώτερες βλέψεις».

Κατ’ αρχάς, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης δεν αρνείται ότι υπήρξε η αναφερόμενη τηλεδιάσκεψη, αλλά κατηγορηματικά αρνείται τη δική του συμμετοχή σε αυτή. Έχουμε υποχρέωση για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας να δημοσιοποιήσουμε τη θέση του. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η απόσταση μιας πιθανώς εσφαλμένης πληροφορίας με «στημένη αθλιότητα», «δολίως κατασκευασμένης», με σκοπό την «εξυπηρέτηση απώτερων βλέψεων» είναι πολύ-πολύ μεγάλη.

Πιθανόν, ο κύριος Φιλιππούσης, στην καριέρα του να ενεπλάκη σε τέτοια παιγνίδια, ώστε να υποψιάζεται τις πρακτικές που μνημονεύει στο sms του. Θα πρέπει όμως να γυρίσει λίγο στο παρελθόν, και να θυμηθεί το γεγονός ότι εργάζεται στην ΕΠΟ, ότι υπάρχει μια νέα διοίκηση –έστω και της κακιάς ώρας– οφείλεται σε δημοσιεύματα αυτής της εφημερίδας, σχετικά με την Κάρτα Υγείας. Δημοσιεύματα τα οποία έτυχαν δικαστικής αξιοποίησης, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η προηγούμενη διοίκηση από τις εκλογικές διαδικασίες.

Ας καθίσει, λοιπόν, αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, ας περνάει κάθε πρώτη του μηνός από το ταμείο και να εισπράττει  τον παχυλό μισθό του, ας παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ενημέρωση των ποδοσφαιρικών φορέων για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ –σ.σ.: κοπιαστική δουλειά με 4-5 δελτία Τύπου σε διάστημα ενός έτους– ας αρκεστεί σε αυτά και ας αφήσει κατά μέρος τα παραμύθια και τη συνωμοσιολογία της φαντασίας του.

Εκτός και αν οι ιδέες του κινηματογραφικού περιεχομένου έχουν ως συνταγή επεισόδια του παραπλεύρως της ΕΠΟ ευρισκομένου κτιριακού συγκροτήματος…

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της επιστολής του σχετικά με τους σεκιουριτάδες και την προκριθείσα εταιρεία φύλαξης, η «Α» έθεσε ερωτήματα που είχε κάθε δικαίωμα να θέσει, και εκείνος την υποχρέωση να απαντήσει για λόγους διαφάνειας, την οποία ως ΕΠΟ ευαγγελιζόταν προεκλογικά.

Δηλαδή, πότε, πώς, με πόσα λεφτά, με ποια κριτήρια, με ποιες αποφάσεις, με ποιες διαδικασίες προχώρησε η ΕΠΟ στην επιλογή αναδόχου για τη φύλαξη του ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα –ημέρα διεξαγωγής του τελικού– δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Όσον αφορά τον γελοίο υπαινιγμό του εάν ενδιαφέρεται η «Α» ή ο εκδότης της για κάποια άλλη εταιρεία φύλαξης, την απάντηση έχει δώσει ήδη η εταιρεία ανάδοχος, που κάνει λόγο για τρεις προσφορές, εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν δικαιολογητικά, άρα έμεινε μόνο μία, και την αποχώρηση μέλους της 3μελούς επιτροπής του διαγωνισμού της ΕΠΟ με το αιτιολογικό ότι «δεν συμμετέχει σε στημένους διαγωνισμούς».

Η ΑΠΟΨΗ

 

Διαβάστε επίσης