Διαφωνίες για τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής από τον Λυκούδη

Διαφωνίες εκφράζει ο Σπύρος Λυκούδης σχετικά με την διάρθρωση των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.Ο βουλευτής του Ποταμιού και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής κατέθεσε τους προβληματισμούς του μέσω ραδιοφωνικής του παρέμβασης.

«Θεωρώ ότι το απίστευτο μέγεθος των οργάνων  καταργεί επί της ουσίας το ρόλο τους αν δηλαδή είναι όργανο αποφάσεων ή όχι θεωρώ επίσης  λάθος σε όλες τις βασικές θέσεις ευθύνης να προωθούνται στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν αφορά τον Γραμματέα ως πρόσωπο που τον είδα και του ευχήθηκα από καρδιάς να πετύχει γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις. Αυτό δεν αφορά άλλα στελέχη ως πρόσωπα, που είναι καλοί φίλοι και συναγωνιστές. Αφορά στη λογική «θέλουμε έναν κύκλο γύρω από την ηγεσία, για να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς». Αυτό δεν είναι τολμηρή αντιμετώπιση από ένα νέο φορέα που γεννιέται».

Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς εκτιμά ότι αν το Κίνημα Αλλαγής εξελιχθεί σε μια λίγο μεγαλύτερη διεύρυνση του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ αυτό δεν θα πείσει.  Ερωτηθείς δε για το μέλλον του φορέα αναφορικά με τις συνεργασίες εκφράζει την άποψη ότι αν το ΚΙΝΑΛ αρχίσει να αναζητά με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει, έχει καταργήσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του αυτονομία. «Επιμένω λοιπόν ότι αν το Κίνημα Αλλαγής κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει και να γίνει όσο το δυνατόν ισχυρότερο, από εκεί και πέρα θα μπορεί να διαμορφώσει και καλύτερες προϋποθέσεις συμμαχιών» υποστήριξε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό και την θέση που θα πάρει το Ποτάμι αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, ο Σπύρος Λυκούδης εκφράζει το αυτονόητο ερώτημα μέχρι πότε η σώφρων αντιπολίτευση στη χώρα θα στηρίζει επιλογές, ενδεχομένως σωστές, της κυβέρνησης, όταν τις καταπολεμά και τις υπονομεύει ο κυβερνητικός εταίρος, που βάσει αυτού κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνει ωστόσο ταυτόχρονα ότι οι  Έλληνες βουλευτές είναι αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες χαράζουν την κοινοβουλευτική τους πρακτική άρα και τις πολιτικές τους επιλογές μέσα στη Βουλή και με βάση τη συνείδησή τους.

Διαβάστε επίσης