«Διαφωνίες για τις… εντυπώσεις»

Παρά τα… διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας η Ευτυχία Αποστολάκη δήλωσε αισιόδοξη ότι το έργο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα προχωρήσει κανονικά. Η δήμαρχος της περιοχής σχολίασε πως οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν για τις… εντυπώσεις, ενώ σημείωσε πως το μόνο που περιμένουν τώρα για τις τελικές αποφάσεις είναι η περιβαλλοντολογική και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ευτυχίας Αποστολάκη στον «Sentra 103,3»:

«Είναι το 2ο δημοτικό συμβούλιο που γίνεται για το γήπεδο. Λυπάμαι για κάποια γεγονότα που συνέβησαν με την αντιπαράθεση των οπαδών κατά των αντιδράσεων. Υπήρχε καλό αποτέλεσμα παρόλα αυτά και οι διαφωνίες έγιναν για τις εντυπώσεις», υποστήριξε η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας / Νέας Χαλκηδόνας και σημείωσε: «Υπήρξε η έγκριση για να πάρουμε την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ και να γίνουν οι υπογειοποιήσεις κτλ. Περιμένουμε την περιβαλλοντική μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Δεν έπρεπε να υπάρχει γνωμοδότηση, γιατί τη μελέτη κατασκευής την φέρνει η «Δικέφαλος ΑΕ». Δεν ξέρω και δεν σχολιάζω τι είπε ο κ. Γρετζελιάς. Στο Δ.Σ. ειπώθηκε ότι όπως μας ήρθε ο φάκελος και για την υπογειοποίηση και τα υπόλοιπα, έτσι θα μας έρθουν και οι άλλες. Δεν ήρθε έγκριση των μελετών. Περιμένουμε να μας έρθει και σε νέο Δ.Σ. θα αποφασίσουμε».

Όσον αφορά τις ενστάσεις και την τήρηση των νόμων, η Αποστολάκη σημείωσε: «Πιστεύω ότι παράλληλα με το γκρέμισμα έπρεπε να γίνει η ανέγερση κι όχι να βαλτώσει η πόλη. Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά, να απορριφθούν τόσες προτάσεις έργων για να έρθει τελικά η ΑΕΚ σπίτι της; Τη μελέτη του έργου και της υπογειοποίησης τα έφερε η ΑΕΚ. Υπάρχει μέσα στο φάκελο η υπογειοποίηση, απλά έπρεπε να έχουμε μια έγκριση κι αυτό παράλληλα για να εξασφαλίσουμε κονδύλι από το ΕΣΠΑ. Εγκρίνουμε την υπογειοποίηση για να πάρουμε τη χρηματοδότηση και θα ξανά κάνουμε Δ.Σ. για να εγκρίνουμε και τα υπόλοιπα όταν έρθουν οι άλλες μελέτες. Τηρούνται απόλυτα οι νόμοι γιατί ο συντελεστής δόμησης είναι ακόμα χαμηλότερος από της πόλης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει αντίδραση γιατί αυτό το έργο πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Τηρούνται όλοι οι πολεοδομικοί όροι και δεν έχω καμία ένσταση».

Για την ανάπλαση της περιοχής και το Άλσος σχολίασε: «Είναι ένα συνολικό έργο που θα δώσει ευρωπαϊκό χαρακτήρα σε όλη την περιοχή. Και η ανάπλαση του Αλσους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Είναι μεγάλη ανάσα».

Για το νέο γήπεδο της και τις εκτιμήσεις της για το αν τελικά θα γίνει η Αποστολάκη υποστήριξε: «Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη. Εδώ και 3 χρόνια που είμαι δήμαρχος, κάνω επαφές πάντα με όσους ήταν διοίκηση για να υλοποιήσω το όραμα ΑΕΚτζήδων και προσφύγων. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του. Είμαστε πολύ προσεχτικοί για να γίνουν όλα όπως πρέπει».

Διαβάστε επίσης