Διαφωνίες για τον τόπο ταφής του Μίκη – Η Μαργαρίτα θέλει να γίνει η ταφή στο Βραχάτι

Διαφωνίες έχουν προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες για το πού θα ταφεί ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης

Διαφωνίες έχουν προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες για το πού θα ταφεί ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης. Η σορός του θα εκτεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών έτσι ώστε οι Έλληνες που τόσο αγάπησε ο συνθέτης να μπορέσουν να του πουν το τελευταίο αντίο. Στον ίδιο ναό θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ακόμα ότι με απόφαση του πρωθυπουργού έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που με το έργο του, σφράγισε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί πού ακριβώς θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο ίδιος, είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού Γιάννη. Την επιθυμία του αυτή ο Μίκης Θεοδωράκης την είχε μεταφέρει στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η κόρη του , Μαγαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προτείνει να μεταφερθεί οριστικά στον Γαλατά, αφού γίνει εκταφή.

Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, πρόκειται να εκδοθεί μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα