Διαφοροποίηση Μανιάτη στο σχέδιο για τον Αιγιαλό

Ενστάσεις σχετικά με τις με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τον Αιγιαλό, φαίνεται να έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει τη δική του θέση επί του σχεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα». Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισημαίνει ουσιαστικά πως αναγκαία είναι μόνο η χάραξη του Αιγιαλού.

Οπως αναφέρει, μοναδικός στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι «η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

Η άποψη του -προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- υπουργού δείχνει ότι ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει σύμπνοια για το επίμαχο νομοσχέδιο, για το οποίο αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση και έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από τον Συνήγορο του Πολίτη και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα