Διαιτητές: Με τον Κούγια τι γίνεται;

Τη διαλεύκανση της επίθεσης που δέχθηκε ο Θανάσης Τζήλος θα ζητήσουν οι διαιτητές στη συνάντησή τους με τον Ευάγγελο Γραμμένο και τον Μέλο Περέιρα. Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, βέβαια, ούτε ο επικεφαλής της ΚΕΔ έχουν κάποια σχέση, συγγένεια ή συνεργασία με τον αστυνόμο Σαΐνη για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν όσους χτύπησαν τον διεθνή Λαρισαίο ρέφερι. Η ανακάλυψη των δραστών και η σύλληψή τους είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Άρα, και μόνο η σκέψη για υποβολή τέτοιου αιτήματος μοιάζει με τη γνωστή συνταγή των ποδοσφαιριστών που πετούν την μπάλα αράουτ όταν αισθάνονται πίεση.

Στην άλλη απαίτησή τους, πάντως, οι διαιτητές είναι ξεκάθαροι. Θέλουν την εφαρμογή των κανονισμών για όσους τους δυσφημούν ή τους στοχοποιούν με δηλώσεις, ανακοινώσεις και διαρροές. Όπως λένε στην πιάτσα, ένα όνομα μπορεί να πέσει στη συζήτηση. Πρόκειται για του Αλέξη Κούγια, ο οποίος κατά καιρούς έχει αναφερθεί φέτος ονομαστικά σε πολλούς διαιτητές και τους χρέωσε διάφορα, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποδείξει το παραμικρό. Κι όπως λένε οι διαιτητές, όταν ένας παράγοντας συμπεριφέρεται έτσι και απλά καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο, τότε ξεφεύγουν και οι υπόλοιποι διότι αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει η διάθεση για εφαρμογή νόμων και κανονισμών. Γι’ αυτό και ο γνωστός δικηγόρος βρίσκεται για πολλοστή φορά στην κορυφή της πυραμίδας με εκείνους που προκαλούν προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για τις πρωτοφανείς «κατηγορίες» του Κούγια για «συνεργασία» και εμπλοκή διαιτητών, σφυρίζουν αδιάφορα η ΕΠΟ, οι Πειθαρχικές Επιτροπές, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και βεβαίως η Super League, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης τον έχει διορίσει δικηγόρο του. Μήπως ο Γιώργος Βασιλειάδης, ως συνταγματικός επόπτης του Αθλητισμού, έχει… ξεχάσει τα καθήκοντά του;

 

Διαβάστε επίσης