Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω ζέστης

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες

Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει πολλές περιοχές της Αττικής από το πρωί. Αιτία οι υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο καλωδίωσης. Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι Πεντέλη (η βλάβη αποκαταστάθηκε), Θρακομακεδόνες, Πολυνδένδρι, Αγιος Στέφανος, Αυλώνα Μαλακάσα και Αφίδνες.

Συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών, αποκατάσταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Και όλα αυτά με τη ΔΕΗ να απειλείται ακόμα και με «ξαφνικό θάνατο» μετά τα πολύ κακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές τα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες τους έθεσε θέμα δυνατότητας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο.

Το πρώτο τρίμηνο φέρεται να έχει κλείσει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018.

Αυτή τη στιγμή γίνεται «αγώνας δρόμου» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες για άμεση επιστροφή δανείων.

Την Πέμπτη  η μετοχή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο κατέρρευσε 17,32% και αφορμή ήταν οι πληροφορίες που διέρρευσαν για επιδείνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, κάνοντας λόγο για ζημιές άνω των 250 εκατ. ευρώ αλλά και για αρνητικό EBITDA ύψους 80 εκατ. ευρώ.

 

Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις:

– η πρώτη αφορά την προσπάθεια να μην υπάρξει έγγραφη πρόβλεψης ύψους 109 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ για παρακρατήσεις ποσών προς την αγορά ηλεκτρισμού κάτι που προϋποθέτει παραίτηση του ΑΔΜΗΕ από τη σχετική απαίτηση

– η δεύτερη αφορά κονδύλι 200-300 εκατ. ευρώ ως επιστροφή δαπανών για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) του 2011, λύση για την οποία είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τροπολογία η οποία δεν κατατέθηκε έγκαιρα στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα