Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη Τσοχατζόπουλου

Για αύριο Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί, διέκοψε το τριμελές εφετείο τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συνεργατών του που κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο αναμένεται να απαντήσει στο πλήθος ενστάσεων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που παρήλθε η αποσβεστική προθεσμία και δεν επελήφθη η Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης της δωροδοκίας που του αποδίδεται δεν μπορεί να παραμείνει «ζωντανό» και να δικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη για την οποία μπορεί να δικαστεί ξεκαθάρισαν οι υπερασπιστές του (Λεωνίδας Κότσαλης, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγουρόπουλος) παραπέμποντας ευθέως στο νόμο και τη νομολογία της χώρας μας.

Έθεσαν μάλιστα επιτακτική την ανάγκη να γίνει δεκτό το πάγιο αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου να εξεταστούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ζητώντας να προηγηθεί η κατάθεση τους από αυτή των μαρτύρων κατηγορίας.

Ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, έθεσε μια ακόμα παράμετρο λέγοντας ότι η εντολέας του άδικα κρατείται για ένα αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί στην Ελβετία και μάλιστα σε περίοδο που το ποινικό δίκαιο της χώρας αυτής δεν τιμωρούσε το ξέπλυμα.
Επίσης, ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν επέτρεψαν στην κ. Σταμάτη να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ανήμερα του Πάσχα.

Από την πλευρά του ο νομικός παραστάτης της Αρετής Τζοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στήριξε την ένσταση που προέβαλε ο Τσοχατζόπουλος και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να βαφτίσουμε το ψάρι κρέας και με ένα δικονομικό θαύμα να κρατήσουμε ζωντανό το αδίκημα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Είχε προηγηθεί η απόφαση του δικαστηρίου που επιτρέπει την παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού δημοσίου που διεκδικεί αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον καθένα κατηγορούμενο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα