Διακριτικός συναγερμός στο ελληνικό Πεντάγωνο για την πρόβα πολέμου των Τούρκων στο Αιγαίο

102 πολεμικά και 20 μαχητικά «βγάζει» την Τετάρτη για άσκηση-μαμούθ η Άγκυρα, σε έκταση 462.000 τετραγωνικών χλμ!

Πριν καν συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη δέσμευση που (υποτίθεται ότι) απέσπασε από τον Ταγίπ Ερντογάν για επανενεργοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο (σ.σ. στο πλαίσιο του αλήστου μνήμης Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ, το 1988), το ελληνικό Πεντάγωνο αναγκάζεται να σημάνει πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας της πρόβας πολέμου που υπό τη μορφή στρατιωτικής άσκησης ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι Τούρκοι.

Η αλήθεια είναι ότι τα τουρκικά γυμνάσια με την κωδική ονομασία «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ» δεν τρομάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες φορές τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περνούν απαρατήρητα, καθώς όλη αυτή η δραστηριότητα σε αέρα και θάλασσα δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αύξηση των προκλήσεων ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Εξ ου και η διακριτική για την ώρα κατάσταση εγρήγορσης στην οποία βρίσκονται οι επιτελείς του ελληνικού  Πενταγώνου προκειμένου η Ελλάδα να απαντήσει άμεσα σε κάθε πιθανό «εκτροχιασμό» των γειτόνων.

Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά αφού ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, φρόντισε να καταστήσει προκλητικά σαφές ότι η χώρα του λαμβάνει κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε σε αυτά τα μέρη να μην επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα που δεν θα συμπεριλαμβάνει την Τουρκία.

Η παραπάνω θαλάσσια «χωροθέτηση» των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι αυτή που οι Τούρκοι αυθαίρετα και κόντρα σε κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου χαρακτηρίζουν ως «Γαλάζια Πατρίδα» και στην οποία αύριο Τετάρτη θα «βγάλουν» 102 πολεμικά πλοία με την Ημισέληνο, θα «σηκώσουν» 20 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ δοκιμαστικό ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν και τα τουρκικής κατασκευής πυροβολικά συστήματα «Τζιρίτ» και «Ουμτάς».

 

Διαβάστε επίσης