Διαλυμένη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Λεβέντης, που τα έβαλε και με την εκκλησία

Επίθεση στη κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε διαλυμένη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει στο σύνολο του το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ενώ δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει την απλή αναλογική αν δεν καταργηθεί το μπόνους των εδρών, ούτε θα συναινέσει στο σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών.

«Λέτε ότι το νομοσχέδιο για την αναδοχή έχει και τα θετικά και να το ψηφίσουμε. Δεν λάβατε υπόψη αυτά που λέμε, το φέρατε και λέτε ψηφίστε τα θετικά. Όχι κύριοι. Καταψηφίζουμε στο σύνολο του αφού δεν κάνατε προ-διαπραγμάτευση. Θα υποστείτε τις συνέπειες. Δεν είμαστε κορόιδα να ψηφίσουμε τα θετικά και να περνάτε εσείς με το ζόρι τα αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Αιχμές άφησε όμως ο κ. Λεβέντης και για τη στάση της εκκλησίας, η οποία όπως υποστήριξε, «δεν είχε την αντίδραση που όφειλε κατά του νομοσχεδίου». «Ήθελα μια εκκλησία πιο μαχητική» είπε, και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που αγνοήθηκε ως παράγοντας η εκκλησία δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο και αφήστε να λέτε ότι εμείς είμαστε οι σκοταδιστές και εσείς οι προοδευτικοί που κόψατε συντάξεις και θέλετε να φορολογήσετε ακόμα και τα ζώα».

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης, μίλησε για «διαλυμένη κυβέρνηση» που αντί να στηρίζεται στην κυβερνητική πλειοψηφία για να περάσει τα νομοσχέδια της, στηρίζεται όπως είπε, στην αντιπολίτευση και «από κάποιους που έρχονται φυτευτοί και τα ψηφίζουν». Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τις αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα διλήμματα που τίθεται με το νομοσχέδιο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση. Πρόοδος δεν είναι να το λες διαρκώς. Εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ καλείτε το ΠΑΣΟΚ να διαλέξει με ποιους θα πάει. Το κόμμα που το κατηγορούσατε ότι διόρισε καταλήστευσε και πτώχευσε το κράτος, τώρα το καλείται να συνεργαστείτε. Τους σύρατε τα όσα μύρια, τους πήρατε πρώτα τις ψήφους και τώρα θέλετε και τους ίδιους. Αυτή είναι η προοδευτικότητα σας;».

Διαβάστε επίσης