Διαψεύδει ο Γεωργιάδης το ότι κλείνει ο ΕΟΠΥΥ

«Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε μέσω του τ/σ Mega ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας έτσι τις σχετικές φήμες.

Οπως εξήγησε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, ο ΕΟΠΥΥ θα μείνει μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας και το κομμάτι της αρωγής θα ενωθεί με το ΕΣΥ. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους διευκρίνισε ότι ένα κομμάτι των διοικητικών θα παραμείνει στον ΕΟΠΥΥ «για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του» και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. «Θα βγάλουμε σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους, πλην εκείνους τους διοικητικούς που θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ, και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι για κάθε θέση που θα καταργηθεί θα προκηρύσσεται μια θέση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη και συμπλήρωσε ότι για τις θέσεις αυτές θα αξιολογηθούν όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ το επιθυμούν, ενώ στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και όποιοι άλλοι γιατροί το επιθυμούν.

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μην απεργήσουν από Δευτέρα, όπως έχουν προαναγγείλει, υποστηρίζοντας πως με τον αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση των πολυιατρείων, στρέφοντας τον κόσμο στους ιδιώτες γιατρούς.

Διαβάστε επίσης