Διάψευση της ΠΟ Αιγύπτου για Σαλάχ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου διέψευσε τη Δευτέρα (25/6) τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρηση από την εθνική ομάδα, επειδή βοήθησε άθελά του την προπαγάνδα του στηριζόμενου από το Κρεμλίνο ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

Σύμφωνα με τα επίμαχα ρεπορτάζ, ο επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν θυμωμένος κατά τη διάρκεια παραμονής της ομάδας στην μουσουλμανική περιοχή, όπου η Ρωσία είχε διεξάγει δύο αιματηρούς και δαπανηρούς πολέμους για να συντρίψει τους αυτονομιστές μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Δεν έχει συζητήσει αυτό το θέμα με κανένα από τα μέλη της αποστολής. Είμαστε εδώ σε μια αθλητική διοργάνωση και ακολουθούμε τις διαδικασίες της FIFA, δεν συζητάμε για την πολιτική και, εάν τίθεται οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση, θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στη FIFA» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής ομοσπονδίας, Οσάμα Ισμαΐλ.

Ο Καντίροφ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, απένειμε στον Αιγύπτιο επιθετικό τον τίτλο του επίτιμου πολίτη της Τσετσενίας. Η Αίγυπτος έχει επιλέξει την Τσετσενία ως προπονητική βάση για το Μουντιάλ και ο Καντίροφ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να εμφανιστεί δίπλα στον Σαλάχ, οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του οποίου τον έχουν καταστήσει διεθνή σούπερ σταρ.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι οι αρχές στην Τσετσενία διώκουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και επιβάλλουν διακρίσεις εναντίον των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, κάτι που οι τοπικές αρχές αρνούνται.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Καντίροφ αρνήθηκε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απέρριψε ως γελοία την ιδέα ότι χρησιμοποίησε την παρουσία του Σαλάχ για προπαγανδιστικούς σκοπούς. «Δεν χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα στην άσκηση της πολιτικής. Οι εχθροί μας πληρώνονται για να γράφουν τέτοια άρθρα. Δεν είχα προσκαλέσει εγώ τον Μοχάμεντ Σαλάχ ή την ομάδα της Αιγύπτου, αυτοί μας επέλεξαν για την διαμονή τους» είπε, εκφράζοντας την δυσφορία του για όσα γράφουν τα αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα