Διαρροές-παπαριές (δήθεν από τον Άρειο Πάγο)

Παρασκήνια: TOP SECRET

Διαρροές-παπαριές

(δήθεν από τον Άρειο Πάγο)

Κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες πληροφορία –που φέρεται να προέρχεται– από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει πειθαρχικά τη διαρροή της εισήγησης στην πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Το διαβάσαμε και κοντέψαμε να λιγοθυμήσουμε από τα γέλια. Αν και θα ταίριαζε να βάλουμε και τα κλάματα, στην περίπτωση που πραγματικά η «πηγή» βρίσκεται μέσα στον Άρειο Πάγο.

Γιατί δεν υπάρχει καμιά περίπτωση το ανώτατο δικαστήριο να ελέγξει πειθαρχικά μια επιτροπή ιδιωτών. Εκτός, αν η «πηγή» μετέφερε την «πληροφορία» μετά από τρικούβερτο γλέντι σε κάποιο γάμο, όπου η κατανάλωση οίνου ξεπέρασε κατά πολύ το μέτρο.

Στημένο για την πρώτη κίτρινη μόνο;

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου CAS, Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε μεγάλη κουβέντα κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης Koriopolis. Οι διαιτητές, λέει, δεν στήνουν παιχνίδια. Τα στήνουν είτε οι παράγοντες, είτε ποδοσφαιριστές. Αυτό είπε. Αν πρόκειται για την Ελλάδα, προφανώς η πληροφορία έχει δοθεί πριν από πολλά χρόνια από καθηγητές της σχολής Μωραΐτη, όπου φοιτούσε ο Σοφοκλής, μετά τον Πηλαδάκη, τον Τζίγκερ και τ’ άλλα παιδιά. Στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν στήνουν παιχνίδια οι διαιτητές. Δεν έχει στηθεί ποτέ παιχνίδι, ας πούμε, όπου ο διαιτητής να έπαιξε ο ίδιος και οι «κολλητοί» του, πού θα δοθεί η πρώτη κίτρινη κάρτα. Ποτέ. Βάζει το χέρι του στο ευαγγέλιο ο Πιλάβιος. Αλλά κι έτσι να γίνει καμιά φορά, δεν επέρχεται αλλοίωση αποτελέσματος. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες, που όπως είπε ο Πιλάβιος ότι στήνουν αγώνες, για να το λέει, κάτι θα ξέρει. Λεπτομέρειες όμως δεν είπε. Προσέχει για να έχει… την υγεία του.

Τα πειθαρχικά, όχι τα διοικητικά

 

Ο πάλαι ποτέ «άρχοντας» της Δικαιοσύνης Σταύρος-Χαράλαμπος Κοντονής έβγαλε έναν νόμο, ότι τα δικαιοδοτικά όργανα θα πρέπει να στελεχώνονται από τακτικούς δικαστές. Όπερ και εγένετο, κατά παράβαση του λεγόμενου (γιατί «λεγόμενο» είναι, πια) «αυτοδιοίκητου» στο ποδόσφαιρο. Κι ο Βασίλης Ανδρόνικος, πρόεδρος της ΠΕΕΟΔ, πώς διορίστηκε αφού είναι συνταξιούχος; Κάποιοι «νομικοί κύκλοι» αναφέρουν ότι θα έπρεπε να είχε αλλάξει κι αυτός και να τοποθετηθεί τακτικός δικαστής. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, λένε ότι ο νόμος Κοντονή αφορά στα πειθαρχικά όργανα κι όχι στα διοικητικά! Εκεί θα «παιχτεί» το επόμενο επεισόδιο για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι «νομικοί κύκλοι».

Διαβάστε επίσης