Διασφάλιση του Παναθηναϊκού για τη Λεωφόρο

Απόλυτα διασφαλίστηκε νομοθετικά ο Παναθηναϊκός για τη Διπλή Ανάπλαση, καθώς το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», εξασφάλισε περαιτέρω δεκαετή παράταση κατεδάφισης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «business daily», παρατείνεται η διάρκεια της άδειας κατεδάφισης της Λεωφόρου, η οποία ήταν στα 10 χρόνια, για άλλα τόσα, φτάνοντας συνολικά την 20ετία!

Το υφιστάμενο γήπεδο, δε, λαμβάνει άδεια λειτουργίας για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα, δηλαδή 20 έτη. Σε αυτή την περίοδο θα μπορεί τόσο ο Α.Ο, όσο και η ΠΑΕ, να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα τις εγκαταστάσεις στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι συγκεκριμένες χρονικές επεκτάσεις έχουν περιληφθεί στο νέο κλιματικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή.

Στη σχετική Έκθεση Συνεπειών του νομοσχεδίου αναφέρεται:

«Με το προτεινόμενο άρθρο επιδιώκεται η ολοκλήρωση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης με την υλοποίηση της άδειας κατεδάφισης της Περιοχής Ανάπλασης 1 (σ.σ.: γήπεδο Παναθηναϊκού), το οποίο συνιστά πρόγραμμα αναπτυξιακού υπερτοπικού χαρακτήρα με θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Ειδικότερα, το άρθρο 33 του νομοσχεδίου, με θέμα την ισχύ της άδειας κατεδάφισης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι, δηλαδή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, προβλέπει ότι «οι προθεσμίες της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 3983/2011 (Α’ 144) τροποποιούνται ως εξής:

α) Η χρονική ισχύς της άδειας κατεδάφισης της περ. Β επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.

β) Η δυνατότητα εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων της περ. ΣΤ επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.

γ) Η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στην Περιοχή Ανάπλασης επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα