Διασύνδεση του egg – enter•grow•go με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η συνεργασία αναδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο των δύο φορέων, που μεταξύ άλλων είναι η υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και η διασύνδεση της έρευνας με την αγορά και την επιχειρηματικότητα.

Πλέγμα δράσεων για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα, αναπτύσσουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ (ΑΠΘ) και ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων eggenter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η συνεργασία αναδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο των δύο φορέων, που μεταξύ άλλων είναι η υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και η διασύνδεση της έρευνας με την αγορά και την επιχειρηματικότητα. Στο προσεχές διάστημα προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση για την ενθάρρυνση του διαλόγου και της διασύνδεσης, με σειρά συναντήσεων ερευνητικών ομάδων και spinoffs του ΑΠΘ με καινοτόμες επιχειρήσεις στον κλάδο των αναδυόμενων τεχνολογιών και του 5G, που υποστηρίζονται από το egg.

H διασύνδεση και συνεργασία του egg με το ΑΠΘ ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 και εγκαινιάσθηκε με κοινή δράση με θέμα «Η Καινοτομία στον κλάδο Επιστημών Υγείας», για τη διασύνδεση ερευνητικών ομάδων και spinoffs του ΑΠΘ με καινοτόμες επιχειρήσεις, στον συγκεκριμένο κλάδο δραστηριότητας, που έχουν υποστηριχτεί από το egg, και την ενεργοποίηση συνεργειών μεταξύ των ομάδων. Μάλιστα, το egg, στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων για τον 9ο χρόνο της πλατφόρμας egg Start-Up, που είναι σε εξέλιξη, αλλά και της ενεργής δράσης του egg στην πλατφόρμα egg Scale-Up, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στις ομάδες του ΑΠΘ για την ένταξή τους στον επιχειρηματικό επιταχυντή για το 2021-2022.

Στην εκδήλωση «Η Καινοτομία στον κλάδο Επιστημών Υγείας», με την οποία εγκαινιάστηκε η συνεργασία egg και ΑΠΘ, συμμετείχαν 22 εταιρείες/επιχειρηματικές ομάδες, εκ των οποίων 12 εταιρείες του egg και 10 ερευνητικές ομάδες και spinoff του ΑΠΘ, που είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε μια πρώτη επαφή προκειμένου να προχωρήσουν, σε επόμενο στάδιο και μέσω νέων συναντήσεων Β2Β, στην ανάπτυξη συνεργειών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα