Διχάζουν την κυβέρνηση οι παροχές!

Με δύο διαφορετικές γραμμές εμφανίζεται πλέον η κυβέρνηση στο ζήτημα ενδεχόμενων περαιτέρω παροχών.

Χθες ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχείρησε αφενός να κατευνάσει τους «έξω», έχοντας όμως και το βλέμμα στους «μέσα», καθώς δεν απέρριψε να υπάρξουν πρόσθετα κοινωνικά μέτρα, όπως η καταβολή δώρου του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, όμως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ με δήλωσή τους απέρριψαν μετ’ επιτάσεως ότι στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα αδιάθετα 650 εκατομμύρια που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό.

Το γεγονός πως συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου δεν αφήνουν περιθώρια καταβολής του δώρου, μιλώντας ουσιαστικά για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών στόχων, αποτυπώνει τις διαφορετικές γραμμές εντός της κυβέρνησης που έφερε στη δημοσιότητα η δήλωση του κ. Πετρόπουλου.

Γιατί το ζήτημα ακόμα και αν δεν είχε αναδειχθεί είναι υπαρκτό εντός της κυβέρνησης. Κατά πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπήρξε –και σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο εξακολουθεί να υπάρχει– η σκέψη για πρόσθετες παροχές – δώρο Πάσχα ή άλλες, αλλά η δημοσιοποίηση της σκέψης από τον ο κ. Πετρόπουλο προκάλεσε εκνευρισμό, καθώς θεωρήθηκε λάθος timing. Τούτο, καθώς επίκειται το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου, το οποίο πρέπει να έχει αίσιο τέλος με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ και στην κυβέρνηση δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να εκπεμφθεί μήνυμα παροχολογίας. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου έχει μπροστά του τη «μητέρα των μαχών», όπως πολλοί χαρακτηρίζουν τις 120 δόσεις, καθώς θεωρείται ένα από τα τελευταία ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας.

Διαβάστε επίσης