Διεθνές Φεστιβάλ Τορόντο: Το μεγάλο βραβείου του κοινού στην κωμική ταινία του Χίτλερ

Η ταινία Jojo Rabbit κέρδισε το βραβείο που θεωρείται προγνωστικό των Όσκαρ

Η αμφιλεγόμενη κωμωδία φαντασίας Jojo Rabbit με πρωταγωνιστή τον Χίτλερ κέρδισε το μεγάλο βραβείο του κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, βάζοντας ως επόμενο στόχο της τα βραβεία Όσκαρ.

Ο εβραϊκής καταγωγής Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Τάικα Γουατίτι έχει πείσει στο παρελθόν το κινηματογραφικό κοινό τόσο με τις κωμωδίες του και το blockbuster φαντασίας Thor Ragnarok. Στη νέα του δουλειά όμως, αποφάσισε να διαβεί νέα σκηνοθετικά μονοπάτια, γυρίζοντας μια κωμωδία με κεντρικό χαρακτήρα έναν «κωμικό» Αδόλφο Χίτλερ.   Ο ίδιος πάντως περιγράφει την ταινία του ως μια «σάτιρα ενάντια στο μίσος» με τη πλοκή να ακολουθεί ένα μοναχικό αγόρι στη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που φαντάζεται ότι κάνει διαρκώς παρέα με το ίνδαλμά του, τον Χίτλερ.

Στο φιλμ που βασίστηκε στο βιβλίο “Caging Skies” της Christine Leunens, πρωταγωνιστούν επίσης η Σκάρλετ Γιοχάνσον στο ρόλο της μητέρας του αγοριού και ο Σαμ Ρόκγουελ.   Όπως ίσως θα περίμενε κανείς, ο σκηνοθέτης δυσκολεύτηκε να βρει (γνωστό) ηθοποιό για να υποδυθεί τον Ναζί δικτάτορα και κατέληξε να αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο. «Οι πιο πολλοί ήταν ενθουσιασμένοι με το σενάριο», δήλωσε ο Γουατίτι στο Hollywood Reporter, «αλλά προφανώς δεν ήταν διόλου σίγουροι ότι ο συγκεκριμένος ρόλος θα αποτελούσε σωστή κίνηση καριέρας. Κατανοώ απολύτως. Ποιος θέλει να δει τον εαυτό ως Χίτλερ σε μια κινηματογραφική αφίσα;».

Παρακάτω το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας:

Διαβάστε επίσης