ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: «Διαφθορέας» της Γερμανίας η Ρωσία

Σύμφωνα με τους αναλυτές της οργάνωσης, η Μόσχα, εκμεταλλευόμενη τεράστιους οικονομικούς πόρους, έχει «στήσει» ένα δίκτυο επιρροής σε επίπεδο κρατιδίων αλλά και ευρύτερα στη γερμανική ομοσπονδία, προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις

Την εκτίμησή της ότι η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να υπονομεύσει τη Δημοκρατία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, βάζοντας για συγκεκριμένους λόγους στο… σημάδι τη Γερμανία, εκφράζει στην έκθεση που δημοσιοποιεί κάθε χρόνο για το θέμα της διαφθοράς η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International).

Σύμφωνα με τους αναλυτές της οργάνωσης, η Μόσχα, εκμεταλλευόμενη τεράστιους οικονομικούς πόρους, έχει «στήσει» ένα δίκτυο επιρροής σε επίπεδο κρατιδίων αλλά και ευρύτερα στη γερμανική ομοσπονδία, προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις, όπως λ.χ. στην ενεργειακή πολιτική και να ενισχύσει τη γεωστρατηγική θέση της.

Για να τεκμηριώσουν την παραπάνω θέση τους οι άνθρωποι της «Διεθνούς Διαφάνειας» επικαλούνται συγκεκριμένα παραδείγματα που όπως λένε λειτουργούν ως βραχίονες επηρεασμού :

>> Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, που για 17 χρόνια (2005-2022) έβγαζε το… παντεσπάνι του εργαζόμενος στο ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom.

>> H σταθερή στήριξη του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

>> Το ίδρυμα για το κλίμα στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία (σ.σ. εκεί βρίσκεται ο πρώτος τερματικός σταθμός του αγωγού Nord Stream 2) ππυ δημιουργήθηκε με ρωσική χρηματοδότηση.

>> Οι εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Το γιατί, τώρα, η Γερμανία έχει στοχοποιηθεί από τη Ρωσία, στην έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας» αιτιολογείται με το ακόλουθο σκεπτικό. Χώρες όπως η Ρωσία, αλλά και το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και το Μαρόκο, «χρησιμοποίησαν τη στρατηγική διαφθορά, προκειμένου να ασκήσουν επιρροή και να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους». Επομένως η Γερμανία ως τεράστιο οικονομικό και πολιτικό μέγεθος αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους αυτής της μορφής διαφθοράς, μαζί με τις ΗΠΑ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εξηγεί η οργάνωση.

 

Κ2 ||>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα