Διεθνής οργή για την εξαφάνιση Ξηρού

Την οργή των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας, έχει προκαλέσει η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, την ίδια ώρα που τα σχετικά… μηνύματα ενόχλησης έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η στάση των πρεσβειών γυρίζει το ρολόι του χρόνου πολλά χρόνια πίσω, όταν η Ελλάδα αποτελούσε στο μέτωπο της τρομοκρατίας, το «μαύρο πρόβατο» για μια σειρά από ξένους αξιωματούχους. Αυτό, δυστυχώς, έρχεται την χειρότερη ώρα καθώς η ελληνικής κυβέρνησης είχε υψηλές προσδοκίες από την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Στέητ Ντιπάρτμεντ έχει διαμηνύσει στην Αθήνα πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε γίνει από εδώ και πέρα. Αυτό, καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν πως η «17Ν» δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί πλήρως και κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μία νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με την καθοδήγηση των «μπαρουτοκαπνισμένων» του χώρου…

Ερευνες μεν, αλλά…
Μπορεί στην ΕΛ.ΑΣ. να έχει σημάνει συναγερμός και άπαντες να ψάχνουν τον Χριστόδουλο Ξηρό, ωστόσο, από το μεσάνυχτα της Κυριακής οι πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται είναι από συγκεχυμένες έως και ανύπαρκτες. Οι καταθέσεις συγγενικών του προσώπων συνεχίζονται και μάλιστα εστιάζονται σε συγκεκριμένα άτομα, ωστόσο οι έρευνες παραμένουν προς ώρα άκαρπες.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού είναι να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στον χώρο της ένοπλης βίας, κάτι που επεσήμανε και ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Η χρονική συγκυρία επιτάσσει την αφύπνιση της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα επιστρέψει στη φυλακή μόνο εάν βρεθεί και συλληφθεί».

Προκαταρκτική εξέταση
Την ίδια ώρα, ο Ειδικός Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων και αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος.

Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Βήματος» ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τους φυλακισμένους Πυρήνες της Φωτιάς, που κρατούνται σε άλλη πτέρυγα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα