Διήμερο συνέδριο από το ΚΚΕ με θέμα «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία”

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει το πέμπτο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το Μεσοπόλεμο», που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το συνέδριο που θα διεξαχθεί το Σάββατο και Κυριακή (15 και 16 Δεκεμβρίου) από τις 10.00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, στην Αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145, Περισσός) περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Ενότητα 1η: Οι πρόδρομοι σοσιαλιστές λογοτέχνες και η εποχή τους (1880-1917)

Ενότητα 2η: Η πρωτοπορία στη λογοτεχνία του Μεσοπολέμου (1917-1939)

Ενότητα 3η: Έμμεσες επιδράσεις της κομμουνιστικής ιδεολογίας στη μεσοπολεμική λογοτεχνία.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Την εναρκτήρια ομιλία, με τίτλο: «Στα ίχνη μιας λογοτεχνίας “χρήσιμης” για τη σύγχρονη εποχή», θα κάνει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν την Κυριακή στις 7.00 μ.μ., με συναυλία, με μελοποιημένη ποίηση της περιόδου.

Διαβάστε επίσης