Δικαιολόγησαν τον Καμμένο για τα ψέματα 

Για την εμπλοκή του στην αγορά των CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που έφερε την δικαστική μάχη με τον Αντρίκο Παπανδρέου

Λίγο-πολύ είναι γνωστό τοις πάσι ότι τελικά δικαιώθηκε ο Αντρίκος Παπανδρέου στη δικαστική του κόντρα με τον Πάνο Καμμένο.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός είχε κατηγορήσει τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού ότι γνώριζε ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και κερδοσκόπησε με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μόνο που τα περιβόητα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) είχαν πουληθεί επί Ν.Δ. και ήταν μία πανέξυπνη χρηματιστηριακή κίνηση για το δημόσιο. Το περίεργο, λοιπόν, δεν είναι ότι ο Καμμένος κατηγόρησε κάποιον.

Το περίεργο είναι ότι το δικαστήριο το 2013 απέρριψε την πρώτη αγωγή και επέβαλε στον Αντρίκο Παπανδρέου να πληρώσει δικαστικά έξοδα 20.000 ευρώ στον Πάνο Καμμένο για την πρώτη αγωγή. Αντίθετα, δέχθηκε εν μέρει τη δεύτερη αγωγή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, επιδικάζοντάς του αποζημίωση 30.000 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους. Ο ενάγων άσκησε έφεση και ο εναγόμενος αντέφεση, οι οποίες κρίθηκαν τώρα από το Εφετείο Αθηνών.

Τότε οι δικαστές δέχθηκαν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν γνώριζε την αναλήθεια των ισχυρισμών του, αλλά είχε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι παραπάνω εταιρείες είχαν πράγματι αγοράσει τα CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ότι o κ. Παπανδρέου ήταν εταίρος των εταιρειών αυτών και είχε εμπλοκή στις σχετικές συναλλαγές. Τελικά όλα άλλαξαν μετά τις εφέσεις και ο χαμένος ήταν ο Καμμένος.

Βλέπετε, όταν εκδικάστηκαν οι υποθέσεις είχε φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία και ο Παπαγγελόπουλος φλερτάρει τώρα με το ειδικό δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα