Δικαιώματα στην Κρήτη ζητά τώρα η Τουρκία

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν χέρι και στην Κρήτη. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak που κυκλοφορεί με τίτλο «Διπλή πρόκληση από την Αθήνα».

Η μια… «πρόκληση» κατά την τουρκική εφημερίδα είναι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, στις οποίες απάντησε μέχρι και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Η δεύτερη «πρόκληση», σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ExxonMobil. «Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει οικόπεδα νότια της Κρήτης στην ExxonMobil αλλά εκεί υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκίας και της Λιβύης», αναφέρει λέει η εφημερίδα, με τον συντάκτη να… προειδοποιεί πως «σε περίπτωση που τα οικόπεδα συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκρηπίδα τότε έρχεται μια νέα κρίση στην περιοχή. Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέα τετελεσμένα στην περιοχή».

Σε άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας Turkiye, περιγράφονται τα τέσσερα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για την επιβολή στην Κύπρο».

 

Το ένα είναι η αποστολή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ. Το δεύτερο η πρόθεση της Άγκυρας να φτιάξει λιμάνι στα κατεχόμενα, να εγκαταστήσει τους S-400 στη Μερσίνη για να κλείσει τον εναέριο χώρο της Κύπρου και το τελευταίο θα κατασκευάσει ναυπηγείο στην ίδια περιοχή, απέναντι από την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης