Δικαίωση για άνεργο: Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ!

Ανάσα ζωής έδωσε δικαστήριο της Αθήνας σε άνεργο οφειλέτη διατάσσοντας με απόφαση του να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το δικαστήριο, εν προκειμένω το Ειρηνοδικείο, που εξέτασε την αίτηση του υπερχρεωμένου πολίτη αποφάσισε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν χρειάζεται να δίνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες που χρωστάει, διασώζοντας με αυτόν τον τρόπο και το σπίτι του ως πρώτη  κατοικία.
Στην κρίση του δικαστηρίου μέτρησε το γεγονός ότι ο απεγνωσμένος πολίτης ζει αυτή τη στιγμή με αναπηρική σύνταξη που ανέρχεται στα 452 ευρώ το μήνα, ενώ οι ιατρικές βεβαιώσεις που προσκόμισε καταδεικνύουν ότι  η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση, αλλά ούτε και κάτι τέτοιο προβλέπεται για το άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει εργασία και να συμπληρώσει το εισόδημά του.
Η δε  σύζυγός του εντάσσεται στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων. Το ζευγάρι δεν διαθέτει  περιουσιακά στοιχεία και η οικονομική ενίσχυση που τυχόν λαμβάνουν από φίλους και συγγενείς, είναι περιστασιακή και αβέβαιη, και δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να συνεκτιμηθεί.
Διαβάστε επίσης