Δικαίωση Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες της Μαρέβας…

Ολοταχώς για το αρχείο –παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρηθεί «ανοιχτή» για επικοινωνιακούς λόγους- οδεύει η υπόθεση της δήλωσης πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Γκραμπόβσκι.

Πρόκειται για μία υπόθεση που έκανε «σημαία» της η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής την Τετάρτη, με αντικείμενο το ζεύγος Μητσοτάκη – Μαρέβα, ο ανώτατος δικαστικός που μετέχει σε αυτή ως εκπρόσωπος του ΣτΕ, ανέφερε πως βάσει νόμου οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον/την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Κοινοβουλευτικές πηγές πάντως θέλουν την Επιτροπή να επιθυμεί να εξετάσει περαιτέρω το ακριβές χρονικό διάστημα πριν και μετά τη διάσταση, κατά το οποίο ο νόμος επιτρέπει τη μη συμπερίληψη του/της συζύγου στη δήλωση πόθεν έσχες.

Να θυμίσουμε, ότι το θέμα έφερε στη Βουλή το περασμένο Φεβρουάριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος είχε ζητήσει να διερευνηθεί το σύννομο ή μη της κίνησής του με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο την περίοδο 2006 – 2011 κατά την οποία η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν υπέβαλλαν κοινό Πόθεν Έσχες.

Διαβάστε επίσης