Δικαστική απόφαση – ανάσα για υπερχρεωμένο ζευγάρι από την Κρήτη!

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με απόφαση του χορήγησε σε ζευγάρι δανειοληπτών προσωρινή διαταγή  για μηδενικές καταβολές και διάσωση της περιουσίας τους.

Την αίτηση είχε καταθέσει ζευγάρι δανειοληπτών, με πρωτοφειλέτη το σύζυγο και εγγυήτρια τη σύζυγο, οι οποίοι δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, και διαθέτουν μηνιαία εισοδήματα ύψους 630 Ευρώ, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την εργασία του συζύγου, ως ιδιωτικού υπαλλήλου, καθώς η σύζυγος είναι άνεργη και εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ακόμα το ζευγάρι λαμβάνει από γεωργικές εργασίες το συνολικό ποσό των 210 Ευρώ …το χρόνο.

Τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν είναι  ακίνητα και αγροτεμάχια που διαθέτει αποκλειστικά ο σύζυγος και αφορούν σε μία κατοικία επιφάνειας 120 τ.μ., σε τρία αγροτεμάχια επιφάνειας από 500 έως 2500 στρέμματα, καθώς και σε ένα ιδιωτικής χρήσης όχημα.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο ρυθμιστικό πεδίο του Ν. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4161/2013, εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, τα οποία έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους συνολικού ύψους 56.400 ευρώ, προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Συνεκτίμησε επίσης το γεγονός ότι το ζευγάρι διαθέτει πολύ μικρά εισοδήματα, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από την εργασία του συζύγου, λόγω ανεργίας της συζύγου.

Αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής που χορήγησε, μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης και με τον όρο αυτής, και αφού επανεξετασθεί το ενδεχόμενο βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης του ζευγαριού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα