Δικαστικό “όχι” στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία

«Οχι» είπε το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση του 48χρονου Κούρδου Naci Ozpolat στην Τουρκία, ο οποίος είχε συλληφθεί με άλλους οχτώ λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται. «Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές», είπε η κ. Σταθέα.

Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο 48χρονος που είπε: «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία».

Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους εννέα (γυναίκα).

Οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι όλοι κουρδικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα