ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί το αίτημα Λαγού

Ο κατηγορούμενος και ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου, ενώ δεν παρέλειψε να ξανά προκαλέσει

Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, που είχε καταθέσει ο Γιάννης Λαγός προτείνει η εισαγγελέας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως. Λαμβάνοντας τον λόγο, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού είπε ότι ζητεί την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως της έδρας. Όπως είπε, υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ -ακόμα και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων!

Νωρίτερα είχε εξαιρεθεί η πρόεδρος της νέας σύνθεσης του δικαστηρίου που συστήθηκε για να εξετάσει το αίτημα Λαγού, καθώς δήλωσε κώλυμα, μιας και ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός, προκαλώντας, όπως πάντα, ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν-έναν τους στέλνουμε στα σπίτια τους».

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο λίγο πριν προχωρήσει στη φάση των ποινών, διέκοψε, καθώς υπεβλήθη αίτημα εξαίρεσης των δικαστών -πλην της εισαγγελέως- από τον Γιάννη Λαγό. Άλλη σύνθεση δικαστηρίου ανέλαβε την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Λαγός: ‘Ηρθε για να προκαλέσει

Να τονίσουμε ότι η εμφάνιση του ευρωβουλευτή και κατηγορούμενου, Γιάννη Λαγού παραξενεύει καθώς ο δεν είχε παρουσιαστεί σε καμία από τις προηγούμενες κρίσιμες φάσεις της εκδίκασης της υπόθεσης, πόσω μάλλον το τελευταίο διάστημα, δεν είχε δώσει το «παρών» στο δικαστήριο,

Ο Λαγός ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο  είναι «προκατειλημμένο εναντίον μας», με την πρόεδρο να τον ρωτά τι εννοεί προκατειλημμένο και αν εκπροσωπεί κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα