Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πολιτική σκευωρία εις βάρος μου», λέει ο Μιχαλολιάκος

Τι είπε ο επικεφαλής της οργάνωσης κατά την απολογία του στην αίθουσα του Εφετείου. Αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους

Σε κλίμα αποδοκιμασιών ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η απολογία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου από την πλαϊνή είσοδο, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους. Σημειώνεται ότι το «παρών» στην απολογία του έδωσαν οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, αλλά και αρκετοί συγγενείς και φίλοι του άτυχου μουσικού.

Απεναντίας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση από τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι στη θέα του αρχηγού τους να εισέρχεται στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών σηκώθηκαν όρθιοι.

Μιχαλολίακος: «Με μία βρώμικη προπαγάνδα με πολιτική στόχευση φτάσαμε εδώ»

Για «πολιτική δίωξη» έκανε λόγο στην έναρξη της απολογίας του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ορίζεται από εκάστοτε Κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία της Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος. Δεν κατηγορήθηκε κανένα άλλο κόμμα για πράξεις οι οποίες είμαι βέβαια καταδικαστέες. Ποια εγκληματική οργάνωση; Ήμασταν γνωστοί στο Πανελλήνιο 25 χρόνια. Με παρουσία στις τηλεοράσεις, έχοντας γραφεία. Με ποια λογική οι βουλευτές που τους επέλεξε ο ελληνικός λαός είναι διευθυντές εγκληματικής οργανώσεως; Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος ατόμων. Εγκληματική οργάνωση δεν υπήρχε. Είμαι εδώ να υπερασπιστώ ένα ολόκληρο κόσμο. Εκατοντάδες χιλιάδες. Με μία βρώμικη προπαγάνδα με πολιτική στόχευση φτάσαμε εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και της τότε Κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις και ήθελαν να στήσουν κατηγορητήρια».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «Εγκληματικη οργάνωση δεν υπήρχε. Και σε ό,τι αφορά την ιδεολογία και ασφαλώς θα με ρωτήσετε στη συνέχεια της σημερινής συνεδριάσεως, εμείς δηλώναμε από το 1982 εθνικιστές εγγράφως και όχι ναζιστές και είμαι εδώ να υπερασπιστώ όχι μόνο το πρόσωπό μου αλλά έναν ολόκληρο κόσμο που με μια βρώμικη προπαγάνδα, μια στόχευση που έγινε με στοιχεία και με δηλώσεις και με ντοκουμέντα φτάσαμε στο σημείο του κατηγορητηρίου. Θα αρχίσω με τη σύλληψή μου στην κατοικία μου, ξημερώματα με μαύρα τεθωρακισμένα τζιπ με μασκοφόρους που κρατούσαν αυτόματο λες και πήγαιναν να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν. Αλλά το πιο περίεργο από όλα αυτά είναι ότι στην επιχείρηση, που θύμιζε ταινία του Χόλιγουντ, ήταν εκεί και κάμερες από τηλεοπτικά κανάλια. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν αυτή τη μυστική επιχείρηση; Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στη ΓΑΔΑ, στην αντιτρομοκρατική, που αντιμετωπίσαμε μια κατηγορία χωρίς να μας δώσουν στοιχεία της δικογραφίας και ο συνήγορος μου γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκε να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα. Ότι είχε πολιτική στόχευση αυτή η ιστορία προκύπτει και από το γεγονός ότι εμάς από τα ξημερώματα μας είχαν στη ΓΑΔΑ. Συμπληρώσαμε κάποια χαρτιά, δαχτυλοσκοπηθήκαμε και ήταν 2 η ώρα που ήταν να πάμε αλλά δεν πηγαίνανε στις 2 η ώρα, μας είπαν ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα του δελτίου ειδήσεων. Και πράγματι μας έβγαλαν με χειροπέδες από την κεντρική είσοδο της Αλεξάνδρας, που ήταν όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, όχι μόνο ελληνικά αλλά και διεθνή ήταν μια επιχείρηση σοκ και δέος, προκειμένου να τρομοκρατήσουν έναν ολόκληρο κόσμο».

Παράλληλα, τόνισε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι εθνικιστές, όχι ναζιστές και χαρακτήρισε «νόμιμη τη δράση του κόμματος».

Επίσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα λέγοντας «Οι τελευταίοι που ήθελαν να συμβεί μία τέτοια πράξη ήταν η Χρυσή Αυγή». Υπενθυμίζεται πάντως ότι τότε ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε επίσης