Δίκη Πισπιρίγκου – Παιδίατρος: «Ψυχρή η Ρούλα, τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν εξηγούνται»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου, η οποία είναι εντατικολόγος - παιδίατρος στη ΜΕΘ του Ρίου

Με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, οι οποίοι εξέτασαν και φρόντισαν την Τζωρτζίνα μετά το επεισόδιο ανακοπής που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου, η οποία είναι εντατικολόγος-παιδίατρος στη ΜΕΘ του Ρίου, όπου νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα.

Περιέγραψε την Ρούλα Πισπιρίγκου ως «ψύχραιμη έως ψυχρή, λιγομίλητη και αρκετά αποστασιοποιημένη», ενώ απάντησε ότι τα επεισόδια του κοριτσιού δεν κατέστη δυνατόν να εξηγηθούν επιστημονικά.

Τι κατέθεσε η παιδίατρος στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πρόεδρος: Οι γονείς ρώτησαν «γιατί γιατρέ κάνετε αυτό στο παιδί». Σας έκαναν ερωτήσεις για τις εξετάσεις, την κατάστασή του, κλπ.; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Καθημερινά συζητούσαμε με τους γονείς.

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού την αποκατάστασή του υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Πρόεδρος: Είστε παιδίατρος-εντατικολόγος. Τι είναι η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Φάρμακο που χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά.

Πρόεδρος. Πώς χορηγείται; Σε συνδυασμό με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια μυδρίαση βραδυκαρδία υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας.

Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήτα αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η εξέταση της παιδιάτρου συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα