Δική του ΓΣΕΕ με πρόεδρο τον Φωτόπουλο θέλει να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναμφίβολα έχει παραξενέψει πολύ κόσμο ο θόρυβος που έχει σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, που ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε καν για διαβούλευση

Αναμφίβολα έχει παραξενέψει πολύ κόσμο ο θόρυβος που έχει σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, που ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε καν για διαβούλευση. Κι όμως, τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να πείσουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο. Φυσικά, όση φασαρία κι εάν κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί καθώς η κυβέρνηση έχει την άνετη πλειοψηφία των 158 βουλευτών, οπότε η φασαρία που κάνουν από την Κουμουνδούρου κάπου αλλού στοχεύουν. Κι αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το πώς θα αποκτήσουν δικτύωση με τους συνδικαλιστές.

Όπως είναι γνωστό, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα θυμίζει περισσότερο αυτό που λέμε «βορειοκορεάτης τουρίστας», δηλαδή είδος προς εξαφάνιση παγκοσμίως. Στη ΓΣΕΕ είναι άγνωστος πόλεμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές της Συνομοσπονδίας το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη πίσω και από το αυτόνομο ψηφοδέλτιο του Φωτόπουλου που ήταν συγκροτημένο με συνδικάλες τού βαθέως ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην σύνταξη. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν κάνει κρούσεις σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά εις μάτην. Οπότε, το σχέδιο είναι να διασπάσει τη ΓΣΕΕ, όπως έκανε το ΠΑΜΕ. Και να στήσει μία δική του ΓΣΕΕ με πρόεδρο τον Νίκο Φωτόπουλο. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει την στήριξη των ΠΑΣΟΚων Χρήστου Σπίρτζη και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και του Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ και ο Πάνος Σκουρλέτης δεν είναι αρνητικός. Το ζήτημα είναι εάν το εγχείρημα πείσει τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα