Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

H συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και τα επεισόδια που έγιναν είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, είναι ο πρώτος πολίτης εναντίον του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παραβίαση των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου. Όμως εκείνοι επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν και από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε χαρακτηριστικά: “Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο. Όμως, σεβόμαστε απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Γι αυτό και χθες, σε πορεία που είχαμε στον Ερυθρό Σταυρό τηρήσαμε τα μέτρα σε συνεργασία με την Αστυνομία”.

Ως προς το συγκεκριμένο περιστατικό σημείωσε: “Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη”.
Και κατέληξε: “Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα