«Δηλητηριάζουν την πολιτική οι αστήρικτες καταγγελίες»

Την πόρτα της εισαγγελίας, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών με στόχο την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, πέρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η κα Βούλτεψη εκλήθη προκειμένου να διευκρινίσει ενώπιον του εισαγγελέα εάν πράγματι, όπως καταγγέλλεται, είχε υποστηρίξει πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180». Πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεση της η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει και το πνεύμα οποιασδήποτε τοποθέτησης ήταν πως «θα βρεθούν 180 ευσυνείδητοι βουλευτές που δε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».

Σε δηλώσεις της μετά την κατάθεσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως «όσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Ολο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους». Σήμερα έχει προγραμματιστεί και η κατάθεση του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα έχει κληθεί ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Και οι δυο καλούνται καθώς σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους φέρεται να ειπώθηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News, τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα