Διμερής άσκηση Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στόχος η επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ και την επωνυμία «Stolen Cerberus» διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση περιλαμβάνει άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, ρίψεως εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια έρευνας – διάσωσης και αεροδιακομιδών.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και αεροσκάφη C-130 ενώ από αμερικανικής η 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, από την αεροπορική βάση Ramstein της Γερμανίας με αεροσκάφη C-130J καθώς και προσωπικό της 57th Rescue Squadron (RQS) από την αεροπορική βάση Aviano της Ιταλίας.

Η δραστηριότητα συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα