bpbg
bpbg

Διμέτωπος Σγουρού κατά Πατούλη και Δούρου

Διμέτωπη είναι η επίθεση που επιχειρεί ο Γιάννης Σγουρός τώρα που έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Ο πρώην περιφερειάρχης με ανακοινώσεις του κατηγορεί τον κ. Πατούλη πως το Μαρούσι δεν διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας οι 33 από τις 34 παιδικές χαρές του δήμου. Αναλυτικά: “Ανοικτή πληγή αποτελούν οι παιδικές χαρές στο Μαρούσι όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο βόμβα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου προς τον Δήμαρχο.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που συντάχθηκε μόλις πριν από ενάμιση μήνα :

  • οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του δήμου δεν διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό συμμόρφωσης
  • οι 33 από τις 34 δεν διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, όπως αποτυπώνεται στις υπ’ αριθ. πρωτ. 28492/2009 (Β ́931) και 27934/2014 (Β ́2029) αποφάσεις, όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν σε ΟΤΑ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, όποτε ο οικείος Δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το έγγραφο βόμβα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος η συντριπτική πλειονότητα των παιδικών χαρών στο Μαρούσι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης, ενώ λίαν προσφάτως (12/5) υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά (στη θέση Ψαλίδι).

Τα παραπάνω αφήνουν ηθικά και πολιτικά έκθετη τη διοίκηση Πατούλη που μετά τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά του Δήμου, με τα υπέρογκα δάνεια και τη σκανδαλώδη ρύθμιση χρεών σε 166 χρόνια, αποδεικνύεται ότι έχει επιδείξει αδράνεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο κ. Πατούλης που τάζει στους πάντες τα πάντα, που υπόσχεται ότι θα κάνει την Αττική Μανχάταν αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά τις παιδικές χαρές του Δήμου του και να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών.

Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια της διοίκησης του, που εάν σε επίπεδο Δήμου είναι τόσο εμφανής σε επίπεδο Περιφέρειας μπορεί να αποβεί καταστροφική”.

Και κατά Δούρου

Την άποψη ότι μετά τα όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής δεν αφορά το χρώμα του χάρτη αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο εξέφρασε ο Γ. Σγουρός. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε για :

Τι θα κάνει εάν εκλεγεί “Η κα Δούρου έκανε ένα τραγικό λάθος το 2014. Γκρέμισε ό,τι με κόπο χτίζαμε για χρόνια. Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε ό,τι κτίζει, αλλά τον τρόπο με τον οποίο κτίζει. Δεν ζήτησα τις πλάτες, ούτε κρύφτηκα πίσω από κάποιο κόμμα, όπως κάνουν σήμερα οι κ. Πατούλης και Δούρου, χωρίς ασφαλώς να κρύβω ότι ανήκω στον πολιτικό χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια μνημονίων και μετά τις τραγωδίες που ζήσαμε στην Αττική, σε Μάνδρα και Μάτι, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το χρώμα του χάρτη, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γι’ αυτό στις εκλογές της 26ης Μαΐου τους καλώ να ψηφίσουν τους άξιους και τους ικανούς και όχι τους αρεστούς των κομμάτων”.

Και νέο σποτ

Στο μεταξύ ο Γιάννη Σγουρός δημοσιοποίησε το νέο του σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Πατούλης. Ο ανθυποψήφιος του στο σποτ, ως δήμαρχος Αμαρουσίου, τον αποθεώνει. “Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν να καταφέρω να πετύχω να με αναγνωρίζουν αντίπαλοί μου”, δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Αναλυτικά το νέο σποτ:

Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα – Πατούλης αποθεώνει Σγουρό

"Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν να καταφέρω να πετύχω να με αναγνωρίζουν αντίπαλοί μου". Δείτε δηλώσεις του Γ. Πατούλη που αποθεώνει τον Γιάννη Σγουρό τον οποίο χαρακτηρίζει άοκνο εργάτη της αυτοδιοίκησης. Το τέταρτο σποτ της παράταξης "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής" μόλις δημοσιεύτηκε. #to_pio_efkolo_pragma_gia_mena #AAA

Gepostet von Ιωάννης Σγουρός am Samstag, 18. Mai 2019

Διαβάστε επίσης