ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΛΙΑΤΟΣ: «Υπερ-απαραίτητη η “Νέα Αρχή” για την Αττική»

Το πρόσωπο-κλειδί που επέλεξε ο Γιώργος Πατούλης για να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη Περιφέρεια Αττικής μιλά στην «Α» για την απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δυτικού Τομέα της Αττικής

Ένα από πιο «δυνατά χαρτιά» με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά που έχει συμπεριλάβει στον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είναι ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος,  Δημήτρης Μουλιάτος.

Του Νίκου Τσαγκατάκη

Αυτοδημιούργητος, έχοντας ζήσει πολύ φτωχικά χρόνια, ο Δημήτρης Μουλιάτος με σκληρή δουλειά  και υπομονή για περισσότερα από 30 χρόνια  βρισκόταν δίπλα από ένα πάγκο Λαϊκής Αγοράς ως έμπορος νωπών ψαριών περνώντας αργότερα στο χώρο του συνδικαλισμού, με αποτέλεσμα να κατέχει πια τη θέση του προέδρου της Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, αλλά και του γενικού γραμματέα της Παννατικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.

Δικαίως είναι λοιπόν ένα από τα πρόσωπα –κλειδιά που επέλεξε ο Γιώργος Πατούλης για να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη Περιφέρεια Αττικής. Ο Δ. Μουλιάτος γεννήθηκε στην Αθήνα ωστόσο η Δυτική Αττική αποτέλεσε το «λιμάνι» αλλά και το ορμητήριό του. Μεγάλωσε στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, κατοικεί επί σειρά ετών στις  παρυφές της Κηπούπολης με την Πετρούπολη και δραστηριοποιείται γενικότερα σε όλο το Δυτικό Τομέα.

«Θα είμαστε στο πλευρό τους, τους θέλουμε στο πλευρό μας»

Μιλώντας στην «Α» για την απόφαση του να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δυτικού Τομέα της Αττικής τόνισε τα εξής:

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δράσης στον χώρο του συνδικαλισμού αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου και να στρατευτώ στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη γιατί είναι υπερ-απαραίτητη η Νέα Αρχή για την Αττική.  Είναι ένα νέο ξεκίνημα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί οι πολίτες της Δυτικής Αττικής, θα είμαστε στο πλευρό τους αλλά και τους θέλουμε στο πλευρό μας».

«Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με το τι δεν έκαναν οι προγενέστεροι στην Περιφέρεια. Ο κόσμος τους έχει ήδη κρίνει. Εμείς είμαστε εδώ για να προλάβουμε το αύριο που έχει αυτός ο τομέας ανάγκη»

Για τον στόχο που έχει θέσει και θα επιδιώξει να πετύχει στην επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Αττικής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στόχος μου και επιθυμία μου είναι να βοηθήσω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δυτικού τομέα, όπως την ασφάλεια, την υγεία,  τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.  Επισκέπτομαι συχνά όλες τις γειτονιές και βλέπω τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων που δεν νιώθουν καμία ασφάλεια και πολλές φορές έχει χρειαστεί να πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους. 

»Δεν λέμε ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αυτό που λέμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Ειδικά στα θέματα της ασφάλειας πρέπει να στηρίξουμε το έργο της Αστυνομίας και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές και τον φωτισμό, ειδικά στις γειτονιές με μεγάλη παραβατικότητα. Ο δυτικός τομέας είναι πολύ παραγωγικός αλλά και δημιουργικός. Δημιουργεί επιστήμονες, αθλητές, καλλιτέχνες αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει ανάλογη αναγνωρισιμότητα. Αυτό το έργο και την προσφορά πρέπει και να αναγνωρίσουμε αλλά και να προβάλλουμε».

«Να γίνει πρότυπο για όλη την Ευρώπη η ελληνική Λαϊκή Αγορά»

Ιδιαίτερη έμφαση θέλει να δώσει ωστόσο και σε ένα χώρο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις Λαϊκές Αγορές, που έχει άλυτα προβλήματα και ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν:

«Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να επισκέπτεται τις Λαϊκές Αγορές όμως δεν ξέρει την προσφορά τους στην κοινωνία μας και την παρουσία τους στα χρόνια της κρίσης. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Λαϊκές Αγορές έχουν παίξει σημαντικό κοινωνικό ρόλο βοηθώντας τους συνανθρώπους μας όχι μόνο στα Κοινωνικά Παντοπωλεία με τόνους προϊόντων αλλά και σε συλλόγους όπως η “Φλόγα” με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια, πάντα όμως με μια αξιοπρεπή σιωπή.

»Εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το χώρο των Λαϊκών Αγορών και τη λειτουργία τους, όπως  με ομοιόμορφους πάγκους, καθαρές αγορές. Να γίνουν οι Λαϊκές Αγορές στη χώρα μας πρότυπο για όλη την Ευρώπη.  Από την στιγμή μάλιστα που οι Λαϊκές Αγορές  δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό  για τη λειτουργία τους πληρώνοντας το ημερήσιο δικαίωμα όλοι οι πωλητές προς την Περιφέρεια, από την καθαριότητα μέχρι την εποπτεία και όχι έχει σχέση με τη λειτουργία αυτών.

»Ο Γιώργος Πατούλης έχει σκύψει το κεφάλι πάνω σε αυτό το θέμα κι έχει ευαισθητοποιηθεί γνωρίζοντας τον αγώνα όλων των πωλητών για την προσφορά των Λαϊκών Αγορών προς την κοινωνία».

Και ο Δημήτρης Μουλιάτος κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Πατούλης  μου έκανε την τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, την αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί όσα χρόνια είναι σε θέσεις ευθύνης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει την ικανότητα να πετυχαίνει τους στόχους του επιλέγοντας άριστους συνεργάτες. Θα προσπαθήσω να φανώ λοιπόν αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής ώστε από την 27η Μάιου, να ξεκινήσουμε  όλοι μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει η Αττική τη χαμένη της αίγλη και να αναδείξουμε τις μεγάλες προοπτικές εξέλιξης που έχει. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με το τι δεν έκαναν οι προγενέστεροι στην Περιφέρεια. Ο κόσμος τους έχει ήδη κρίνει. Εμείς είμαστε εδώ για να προλάβουμε το αύριο που έχει αυτός ο τομέας ανάγκη».

 

Διαβάστε επίσης