Δημήτρης Βίτσας: «Σε επικίνδυνη κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι δεν τον εκφράζει η ηγεσία του κόμματος

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Βίτσας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει.»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν τον εκφράζει η ηγεσία, αλλά όπως είπε «υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το σώσουμε».  Επισήμανε παράλληλα ότι ο καθένας θα πάρει τις δίκες του αποφάσεις.

Ως προς την εκλογή του Στεφάνου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί ότι κέρδισε με διαφανή τρόπο, ενώ ανέφερε ότι θα χρειαζόταν μια βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν γνωρίζει αν του δόθηκε.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου»

Μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του, από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε πως δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

«Εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές.» Όπως είπε, ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι.

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα