Δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ ζητά η ΔΗΜΑΡ

Την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά η στηρίζει την κίνηση για διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά σημειώνει πως για να γίνει το δημοψήφισμα πρέπει να εκδοθούν προηγουμένως τα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Παναγιώτης Δημητρακάς, οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη (Α΄Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Μάρκου (Β΄Θεσσαλονίκης), ο Σωτήρης Σιωμάδης από τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και ο Κώστας Κουτρούκης, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους αντιτίθενται στην εν λόγω ιδιωτικοποίηση.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι «το τίμημα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι μηδαμινό και δεν έχει δημοσιονομική αξία.

Η ΕΥΑΘ είναι υγιής, κερδοφόρα επιχείρηση και μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των επενδύσεων για συντήρηση και ανανέωση του δικτύου ύδρευσης.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, χρειάζεται να προσδιορίζεται η τιμή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαχείρισή του και να ασκεί κοινωνικό έλεγχο.

Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου παραχωρήθηκε σε ιδιώτες η διαχείριση του νερού, δεν ευοδώθηκε».

Διαβάστε επίσης