Δημόσια εταιρεία επιβραβεύει… κατηγορούμενο

Ας λάβουμε ως δεδομένο πως οι κατηγορίες που απαγγέλλονται σε κάποιον δεν συνεπάγονται ότι είναι και ένοχος, τουλάχιστον μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει.

Ας λάβουμε επίσης ως δεδομένο ότι εγγύηση όπως και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα δεν επιβάλλονται για ψύλλου πήδημα. Πρέπει κάτι σοβαρό να έχει συμβεί.

Και αφού λάβουμε αυτά τα δύο υπόψη μας, ας αναρωτηθούμε: πώς γίνεται μια εταιρεία (δημόσια μάλιστα) να ανανεώνει τη σύμβαση κάποιου που κατηγορείται για κακουργηματική απιστία την οποία διέπραξε εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου από την ίδια ακριβώς θέση;

Ο λόγος για τον δικηγόρο Δημήτρη Σκαρίπα, νομικό σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ (εταιρεία του υπουργείου Υγείας που κατασκευάζει νοσοκομεία). Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας στις 10 Ιουλίου 2013, ούτε λίγο ούτε πολύ αποφασίστηκε να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Σκαρίπα για ένα χρόνο ακόμα παρά το γεγονός ότι είναι υπόδικος για υπόθεση που αφορά την κατασκευή νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ο δικηγόρος είχε παραιτηθεί από σύμβουλος του Αντώνη Ρουπακιώτη όσο εκείνος ήταν υπουργός, ενώ βρίσκεται ελεύθερος μετά την καταβολή 30.000 ευρώ ως εγγύηση! Και η ανανέωση ήρθε μόλις ένα μήνα μετά την απαγγελία κατηγοριών!

Επί της ουσίας, δηλαδή, η ΔΕΠΑΝΟΜ… επιβραβεύει τον νομικό της σύμβουλο και κατηγορούμενο αναθέτοντάς του κρίσιμα καθήκοντα.

Μήπως η ηγεσία του υπουργείο Υγείας να βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί με την υπόθεση, οπότε να καταλάβουμε και εμείς τι συμβαίνει; Πάντως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στη ΔΕΠΑΝΟΜ δεν έχουν την ίδια με τη Δικαιοσύνη ευαισθησία. Αυτά να βλέπουν στη συγκυβέρνηση  και να μην απορούν τα στελέχη της για ποιο λόγο ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.

 

Διαβάστε επίσης