Δημόσιες συνεδριάσεις της προανακριτική για τη Novartis θέλει το ΚΚΕ

Υπέρ της δημόσιας συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, τάχθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως διευκρίνισε, με τη δημόσια συζήτηση αποφεύγονται οι κατ’ επιλογήν διαρροές και η παραπληροφόρηση, εσκεμμένη ή επιλεγμένη.

Είπε ότι η Επιτροπή πρέπει να κάνει έρευνα σε βάθος, παράλληλα με την έρευνα που «τρέχει» με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι επειδή η Επιτροπή είναι και πολιτικό όργανο μπορεί και πρέπει να εξετάσει σε βάθος ακόμα και αδικήματα που έχουν παραγραφεί.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει και τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι «και μάλιστα με τη φυσική τους παρουσία». Σημείωσε ότι το ΚΚΕ από θέση αρχών έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες και κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης και των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος είχαν εντελώς αντίθετη θέση από αυτή που κρατούν τώρα.

Είπε ακόμα, ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει να γίνουν τα πάντα που θα διευκολύνουν τις εργασίες της Επιτροπής, προσθέτοντας και την αντίθεση του ΚΚΕ στην «γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών» της Επιτροπής.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ ενδέχεται να αποχωρήσει από τις εργασίες της Επιτροπής, εάν η πλειοψηφία της απορρίψει τα αιτήματά του, είπε «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ανάλογα με την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων. Αν όλη αυτή η διαδικασία είναι μια εκφυλιστική διαδικασία, εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε την όποια εκφυλιστική διαδικασία, δεν θέλουμε να είναι τέτοια».

 

Διαβάστε επίσης