Δημόσιο ξεκατίνιασμα του Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είναι εντελώς ηλίθιος, απολύστε τον»
Ένα ζήτημα σχετικά με την πρόσβαση στο διαδίκτυο εν πτήσει κατέληξε σε δημόσια αντιπαράθεση με προσβολές
Σε δημόσιο καβγά χωρίς προηγούμενο εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, με αφορμή την απόφαση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους να απορρίψει την εγκατάσταση του δορυφορικού Wi-Fi Starlink στα αεροσκάφη της.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Ο’Λίρι σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ιρλανδικό Newstalk, όπου επέκρινε τον Μασκ και την εταιρεία δορυφορικού διαδικτύου του, αφού ο ιδρυτής της SpaceX τον είχε χαρακτηρίσει «παραπληροφορημένο» για την άρνηση της Ryanair να εγκαταστήσει το Starlink Wi‑Fi. Ο Ο’Λίρι απάντησε: «Δεν έχει ιδέα από αεροπορία και αεροδυναμική».


«Είναι ηλίθιος», πρόσθεσε ο Ο’Λίρι, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ, X, ως «βόθρο».
Ο Μασκ πήρε… το γάντι και στο X έγραψε: «Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair είναι εντελώς ηλίθιος. Απολύστε τον». Σε επόμενο μήνυμα, κατηγόρησε τον Ο’Λίρι ότι υπολόγισε λανθασμένα τον αντίκτυπο της Starlink στην κατανάλωση καυσίμου «κατά έναν παράγοντα 10» και συμπλήρωσε: «Απολύστε αυτόν τον ανόητο».

Η Ryanair δεν έμεινε έξω από τη διαμάχη και με ειρωνεία σχολίασε από τον επίσημο λογαριασμό της στο X ένα τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας του Μασκ: «ίσως χρειάζεσαι Wi‑Fi @elonmusk;».
Πίσω από τις προσβολές, όμως, κρύβεται μια ουσιαστική διαφωνία για το κόστος και την απόδοση των αεροσκαφών. Η Ryanair έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τοποθετήσει το Starlink στα περισσότερα από 600 Boeing 737 της, υποστηρίζοντας ότι οι εξωτερικές κεραίες θα αυξήσουν την αντίσταση και την κατανάλωση καυσίμου.
Ο Ο’Λίρι υπολογίζει ότι η τεχνολογία θα επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 2% και θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, κάτι που δεν έχει νόημα σε σύντομες πτήσεις όπου οι επιβάτες σπάνια πληρώνουν για σύνδεση.
Από την πλευρά του, ο Μασκ αμφισβήτησε αυτά τα νούμερα, επικαλούμενος αεροπορικές εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν Starlink και τονίζοντας ότι το γρήγορο Wi‑Fi θα γίνει όλο και πιο σημαντικός παράγοντας για τους επιβάτες στην επιλογή πτήσης.

