«Δημοσιογραφία» του café bar: «Ο Γιαννίκης δεν ξέρει από πρωταθλητισμό»! Ο Μαρτίνς ήξερε; Ο Λεμονής; Ο Νιόπλιας; Ο Χιμένεθ;

Αυτή η παπαριά που κρατάει από τη δεκαετία του ’60, όταν παίζανε μπάλα στο καρβουνίδι και στα χώματα, κρατάει μέχρι σήμερα, το 2021. Η ΑΕΚ πήρε τον Γιαννίκη προπονητή. Μάλιστα. Είναι ένα ρίσκο, σου λένε ακόμα και οι ΑΕΚτζήδες. Γιατί ο Ανάργυρος δεν ξέρει από πρωταθλητισμό!

Δεν έχει πάρει πρωτάθλημα ο Ανάργυρος, άρα δεν κάνει για την ΑΕΚ που πάει για πρωτάθλημα. Και τι σημαίνει δεν ξέρει από πρωταθλητισμό; Μια  αιώνια παπαριά, που κανένας δεν ξέρει να τη δικαιολογήσει. Έτσι το βρήκανε, έτσι το λένε και το συνεχίζουν. Λες κι είναι τραγούδια και χοροί του τόπου μας οι προπονητές.

Και μιλάμε, τώρα, ότι το λένε αυτό επαγγελματίες δημοσιογράφοι, όχι τίποτα καφενόβιοι. Πιάνει ο άλλος το πλήκτρο και πλακώνει κι ό,τι θέλει ας κατεβάσει. Σάμπως θα του κάνει κανένας παρατήρηση;

Πιάνει ο άλλος το μικρόφωνο και σου λέει δεν ξέρει από πρωταθλητισμό. Κι άπαξ και τον ρωτήσει τον κύριο νούμερο τι σημαίνει αυτό να σ’ το εξηγήσει, θα σου πει ότι δεν έχει πάρει ποτέ πρωτάθλημα, ούτε ήρθε δεύτερος.

Μάλιστα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παπαριά από αυτήν. Τι θα πει, ρε, αυτή η παπαριά; Ότι στον κόσμο αυτόν δουλεύουνε μόνο όσοι ξέρουν από πρωταθλητισμό; Και πώς κύριε, παπάρα, κάποιος γίνεται τέτοιος που λες; Γεννήθηκε κανένας προπονητής πρωταθλητής ή δευτεραθλητής; Κάποιος τον πήρε στην ομάδα του και πήρε το πρωτάθλημα. Γεννήθηκε μαθημένος ο Γκουαρντιόλα και ο Μουρίνιο; Κάνανε πρωταθλητισμό από τα γενοφάσκια τους;

Ύστερα, είναι και το άλλο. Ο Μαρτίνς είχε πάρει κανέναν τίτλο στην Πορτογαλία και δεν το ξέρουμε; Ο Λουτσέσκου ήξερε από πρωταθλητισμό, επειδή σήκωνε κούπες ο πατέρας του; Ο Λεμονής είχε πάρει κούπες, πριν τον πάρει στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης;

Να σ’ το πάω και παραπέρα. Ο Χιμένεθ πότε έκανε πρωταθλητισμό; Ο Δώνης; Ο Ουζουνίδης; Αυτούς γιατί τους παίρνανε; Πρωταθλητισμό ως προπονητής, όχι ως παίκτης.

Να σ’ το κλείσω. Η οντότητα ενός προπονητή δεν έχει να κάνει με το αν κάνει η ομάδα του πρωταθλητισμό ή όχι, αλλά οι εμπειρίες του. Ο Γιαννίκης γεννήθηκε στη Γερμανία, πήγε δυο χρόνια στη σχολή της Κολονίας για να γίνει προπονητής. Ποιος άλλος έχει τέτοια μόρφωση; Ο Μαρτίνς, που τελείωσε την σχολή της Πορτογαλίας. Φημισμένες σχολές και οι δύο.

Τώρα μου ’ρθε. Κάπου πήγανε να του τη βγούνε του Λουίς Ενρίκε οι Ισπανοί δημοσιογράφοι στο Nations League. Και τι τους απάντησε; «Τα κάνω αυτά γιατί ξέρω καλύτερα το ποδόσφαιρο από σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα