Δημοσκοπική κατρακύλα για τον Πρόεδρο Ολάντ

Ελεύθερη πτώση καταγράφει η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ελέω της οργής των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η δημοτικότητα του σοσιαλιστή Ολάντ έχει πέσει κατακόρυφα, στο 26% και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30%. Η θετική γνώμη των πολιτών για τον Γάλλο Πρόεδρο άρχισε να πέφτει πολύ σύντομα μετά την εκλογή του, το Μάιο του 2012, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει σχετικές έρευνες.

Ανεργία και φόροι
Αυτό υπογραμμίζει το δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Ολάντ σε μια περίοδο που η ανεργία και οι φόροι έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της οικονομίας. Η δημοσκόπηση δείχνει μια σχεδόν ομόφωνη γνώμη: το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.

Διαβάστε επίσης